Îngheţata cu mure şi bucăţi de ciocolată este delicioasă şi se pregăteşte uşor, fără să fie nevoie de aparat special, potrivit howsweeteats.com.
Ingrediente
- un kg de mure
- o lingură cu rom sau apă
Citește și: Rețeta zilei: Înghețată cremoasă cu cireșe și fulgi de ciocolată
- 400 ml de lapte condensat
- o linguriţă cu esenţă de vanilie
- 450 g de frişcă tare rece
- 120 g de ciocolată neagră (cu peste 70% cacao), mărunţită
Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a îngheţatei.
Citeşte şi: Rețetă: Tort mojito înghețat
Mod de pregătire
Într-un blender, se amestecă murele până când devin piure. Se adaugă apa sau romul. Se amestecă din nou. Opţional, se strecoară pasta printr-o sită.
Într-un bol mare, se amestecă bine laptele condensat, esenţa de vanilie şi piureul de mure.
Citește și: Desert rapid de vară, contra caniculei: Tort din pepene roşu cu frişcă şi migdale
Se bate frişca tare, după care se adaugă în bolul cu piure de zmeură şi se amestecă încet, de jos în sus, până când se încorporează bine.
După aceea, se adaugă şi bucăţile de ciocolată.
Se toarnă compoziţia într-o tavă pregătită cu hârtie pergament. Se dă la congelator pentru cel puţin şase ore sau, pentru cel mai bun rezultat, pentru o noapte.
Se poate servi cu frunze de mentă.