Înghețata cu cireșe și fulgi de ciocolată este cremoasă și delicioasă, perfectă pentru zilele fierbinți de vară. După rețeta sugerată de allrecipes.com, desertul se pregătește fără efort, cu doar câteva ingrediente.
Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată înghețata cremoasă cu cireșe și fulgi de ciocolată.
Ingrediente
- 600 g de smântână grasă
- 600 ml de lapte gras
- 200 g de zahăr alb
Citește și: Desert rapid de vară, contra caniculei: Tort din pepene roşu cu frişcă şi migdale
- 300 g de cireşe dulci sau cireșe în sos maraschino
- opt gălbenuşuri
- două linguriţe cu esenţă de migdale
- 340 g de ciocolată amăruie, mărunţită
Mod de pregătire
Într-o oală mare pusă pe aragaz, la temperatură medie, se amestecă smântâna, laptele, zahărul și sucul de la cireșe (dacă se folosesc cireșe în sos maraschino). Se lasă pe foc până când încep să fiarbă.
Citeşte şi: Rețetă: Tort mojito înghețat
Apoi, într-un bol mare, se bat gălbenușurile, după care se adaugă 300 g de cremă fierbinte, treptat, câte două linguri odată.
După aceea, se toarnă compoziția din bol în oala cu cremă. Se lasă pe aragaz la temperatură mică, amestecând continuu, până când compoziția ajunge să aibă aproximativ 75 de grade Celsius.
Se toarnă compoziția într-un vas, se acoperă și se dă la frigider pentru aproximativ șase ore.
Se mărunțesc cireșele și se amestecă în compoziția rece, împreună cu esența de migdale și fulgii de ciocolată.
Se toarnă amestecul în aparatul pentru înghețată și se îngheață potrivit instrucțiunilor sau se dă la congelator până când îngheață.