Rețeta de drob în aluat a Sandei Marin este o alternativă interesantă la drobul tradițional. Preparatul poate fi consumat și de acei prieteni sau membri de familie care nu mănâncă prapur. În plus, drobul fistichiu poate fi consumat fără pâine, ca aperitiv.
Ingrediente drob
– 500 g de măruntaie
– două ouă
– o felie de pâine
– o lingură cu smântână
– o lingură cu verdeață tocată
– două fire de ceapă verde
– sare după gust
– piper după gust
– o lingură cu untură
Ingrediente aluat
– 150 g de făină
– 0 lingură cu unt sau untură
– sare după gust
Mod de pregătire
Se trec prin mașina de tocat carne măruntaiele de la un miel – inima, ficatul și plămânii.
Se adaugă ouăle, puțin miez de pâine muiat în lapte, sare, piper, smântână și verdeață multă, mărar, pătrunjel și ceapă verde, tocate mărunt cu o parte din cozi.
Se face un aluat fraged, dintr-un ou, făină și unt.
Se întinde o foaie ca de tăiței și se așază în tigaia unsă cu unt sau cu untură.
Se pune umplutura într-un strat de grosime egală.
Se întorc marginile peste compoziția de carne, astfel încât să o acopere complet, dar fără să se formeze un strat prea gros de aluat.
Se unge cu ou și se dă la cuptor.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București