14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăTechȘcoala în pandemie: ce rechizite noi își găsesc locul în ghiozdanele celor...

Școala în pandemie: ce rechizite noi își găsesc locul în ghiozdanele celor mici?

Nu este o noutate că pandemia a modificat radical modul în care copiii noștri vor participa la procesul educațional. În ultimele șase luni „online” și „digitalizare” sunt termeni care s-au făcut auziți extrem de des și, prin urmare, și „uneltele” care îi vor ajuta pe elevi la dobândirea de cunoștințe în acest mediu nou trebuie să țină pasul cu acest trend.

Ghiozdanul copiilor noștri va fi astfel mai „digitalizat”. Iar alături de manuale și caiete (la unele dintre ele chiar vom putea renunța) va trebui să-și facă loc într-unul dintre spațiile de depozitare ale ghiozdanului și o tabletă (măcar).

Tabletă sau laptop 2 în 1?

Există deja un program guvernamental care oferă elevilor 250 de euro pentru cumpărarea unei tablete, sumă care să le permită acestora să achiziționeze un astfel de gadget, dar și să facă (măcar pentru un an) un abonament de date care să le ofere acces la lecțiile online.

Chiar dacă este nevoie de depășirea bugetului oferit de guvern, pentru a avea un sunet „cristal” și o imagine clară pentru cursuri online, opțiunea noastră de cumpărare ar trebui să se îndrepte spre o tabletă cu specificații tehnice ușor peste medie și cu diagonala cât mai mare. Astfel de gadgeturi pot fi însă găsite chiar și la un preț accesibil, care să ne permită să ne încadrăm în cei 250 de euro, atât cu achiziționarea tabletei, cât și a unui abonament de date mobile pentru un an. Acesta din urmă poate să ne coste 5-8 euro/lună.

Cei care dispun de mai mulți bani pot opta însă pentru ceva mai performant, respectiv nu o tabletă, ci un laptop 2-în-1, cu ecran tactil și care se transformă ușor în tabletă.

În noile condiții, când vom petrece mult timp în cadrul unor sesiuni de live chat, este de dorit ca și camera video să fie performantă. Un astfel de laptop pentru cursuri online, care să asigure sunet foarte bun și o imagine clară, costă în jur de 1.500 de lei.

Schimbăm și ghiozdanul. Musai!

Dar, în acest context, când trebuie inclus și un astfel de aparat (laptop sau tabletă) trebuie să avem în vedere și achiziționarea unui nou ghiozdan, care să ofere protecție pentru aparatura pe care am cumpărat-o. Un astfel de produs – ghiozdan cu protecție pentru laptop – poate porni de la 55 de lei, dar poate să ajungă și la 500-600 de lei.

 

Există și dezinfectanți „prietenoși”

În sfârșit, într-unul din buzunarele noului ghiozdan ar trebui să avem și ceea ce a devenit indispensabil pe timp de pandemie: setul de măști și dezinfectantul. Pentru ele ar trebui să alegem un loc de depozitare/buzunar separat de cărți, caiete și tabletă.

În ceea ce privește dezinfectantul este bine de știut că există sortimente care sunt mai prietenoase cu pielea și ochii copilului. Ca să identificați pe cele potrivite, citiți cu atenție eticheta fiecărui astfel de produs, înainte de achiziționare.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă