Cristina Koch (stânga) (Foto: NASA)

Record spațial: 288 de zile în Cosmos

O astronaută de la NASA a stabilit un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spaţiul cosmic realizat de o femeie, relatează presa internațională citând un comunicat de la NASA.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2019 - 12:02

Astronauta Christina Koch (SUA), aflată la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), a atins, sâmbătă, un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spaţiu realizat de o femeie în cadrul unei singure misiuni.

Înainte de performanța Christinei Koch, recordul precedent, de 288 de zile petrecute de o femeie în spaţiu, fusese stabilit de o altă astronaută din SUA, Peggy Whitson.

Inginera Christina Koch a ajuns la bordul ISS pe 15 martie 2019 și se va întoarce pe Terra în februarie 2020. La acel moment, ea va avea 328 de zile în spaţiu.

Pe timpul actualei misiuni, Christina Koch participă la experimente ştiinţifice, execută operaţiuni de mentenanţă, acțiuni de conectare la ISS a vehiculelor spaţiale şi ieşiri orbitale în afara staţiei ISS.

Cele mai multe dintre misiunile desfășurate de specialiști ai NASA la bordul laboratorului orbital durează de obicei şase luni.

Comentarii