Foto: Arhivă

Proiectul legii 5G va fi aprobat de Parlament în procedură de urgenţă, promite șeful Guvernului

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că proiectul legii 5G va fi trimis la Parlamentul României, pentru a fi discutat și votat, în procedură de urgenţă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2021 - 13:22

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, 10 mai 2021, că proiectul de lege privind comunicațiile 5G va fi trimis la Parlamentul României, pentru a fi discutat și votat în plen, în procedură de urgenţă.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Rămâne aşa cum a stabilit Guvernul. Am vorbit cu preşedintele Camerei Deputaţilor, membri ai Parlamentului. Va fi procedură de urgenţă. Acest proiect va merge în procedură de urgenţă. Mă aştept ca raportul să fie în această săptămână în Camera Deputaţilor şi, după aceea, să meargă la Senat", a explicat, luni, premierul Florin Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Declarația acestuia se referă la proiectul care fusese aprobat de Executiv la data de 15 aprilie 2021. Acest proiect de lege se referă la infrastructurile informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi la  condiţiile de implementare a reţelelor 5G.

Declarația de luni a premierului vine după ce, acum patru zile, apăruseră informaţii conform cărora ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ar fi solicitat conducerii Senatului să amâne dezbaterea acestui proiect de lege, pe motiv că nu au fost respectaţi toţi paşii procedurali înainte de trimiterea proiectului în Parlament.

Ulterior, ministrul Năsui a explicat că Ministerul Economiei susţine fără rezerve proiectul de lege 5G, dar a fost nevoit să trimită această notificare la Senat întrucât Ministerul Economiei a primit un mesaj în acest sens de la Comisia Europeană.

Pentru această atitudine aparent contradictorie, ministrul Claudiu Năsui (USR PLUS) ar fi fost criticat într-o ședință a conducerii PNL, susțin surse politice.

Comentarii