Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Academia Română propune dezvoltarea vehiculelor electrice pentru a atenua schimbările climatice

Academia Română a lansat un punct de vedere privind schimbările climatice, document în care propune acțiuni concrete, de interes strategic major, pentru atenuarea schimbărilor climatice și adaptarea la efectele acestora.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2020 - 17:47

Academia Română recomandă stimularea cercetărilor menite să sprijine aplicarea în România a celor șapte Foi de Parcurs stabilite de Comisia Europeană prin documentul denumit „Strategic Transport Research and Innovation Agenda“, document adoptat în anul 2017.

Aceste recomandări se referă la vehicule automate și autonome, vehicule electrice care utilizează electricitate „curată“, electrificarea transportului pentru reducerea dependenței acestuia de combustibilul fosil și deci a emisiei de bioxid de carbon, energie alternativă cu emisii joase pentru transporturi, sisteme inteligente de management pentru reţele de transport multi-modal şi trafic informatizat, mobilitate inteligentă și îmbunătățirea infrastructurii de transport.

Pe de altă parte, Academia Română recomandă a fi desfășurate "cercetări complexe pentru punerea în evidență a unor noi surse de energie nepoluante sau mai puțin poluante pe terioriul țării și în Marea Neagră (gaze naturale, resurse regenerabile şi neconvenționale – gaz-hidrați, biogaze, energia valurilor, eoliană, solară)". 

Comentarii