3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportZgonea: Nu e nevoie de sesiune extraordinară pentru a trece cele patru...

Zgonea: Nu e nevoie de sesiune extraordinară pentru a trece cele patru nominalizări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că, în opinia sa, nu este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a trece cele patru nominalizări în posturile de miniştri în Guvernul Ponta, potrivit Mediafax.

“M-am uitat în măsurile trecute, nu cred că Parlamentul în acest moment are nevoie de o convocare extraordinară, dar vom judeca şi (dacă – n.r.) colegii mei vor decide aşa, pentru mine şi pentru domnul Filip e o chestiune foarte simplă să convocăm Parlamentul pentru a trece aceste patru nominalizări. Ele au suportul USL”, a spus Zgonea.

El a precizat, referitor la demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre şi la remanierea Cabinetului Ponta, că premierul are mandatul Parlamentului să ia o decizie corectă în aşa fel încât Guvernul să fie eficient pentru cetăţeni.

“Deciziile nu afectează proiectul, angajamentul faţă de Parlament, ele nu fac altceva decât să eficientizeze actul de guvernare”, a spus Zgonea.

Parlamentul se pronunţă în legătură cu învestirea unor miniştri doar în cazul în care aceste nominalizări schimbă componenţa politică a Cabinetului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Cele mai citite

Bursa a atins un nou maxim istoric miercuri

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, s-a apreciat miercuri, 21 februarie cu 1,1% la 15.888,48 puncte, un nou maxim istoric, deci...

Parlamentul israelian a respins cu o majoritate uriașă orice „recunoaștere unilaterală a unui stat palestinian”

Parlamentul israelian a votat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie propusă de prim-ministrul Benjamin Netanyahu împotriva oricărei "recunoaşteri unilaterale a unui stat palestinian",...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă