10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportZgonea: Băsescu a vrut să stea în jilţ la plenul pe tema...

Zgonea: Băsescu a vrut să stea în jilţ la plenul pe tema NATO

Șeful Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a spus că președintele Traian Băsescu a cerut să stea în jilț  la ședința privind aniversarea a 10 ani de aderare a României la NATO, relatează Mediafax. Precizarea lui Zgonea vine după ce Victor Ponta l-a criticat pe președinte că a stat într-un jilț ”ca Ștefan cel Mare”.

"Acel jilţ îl avem în protocolul de stat pentru preşedintele statului. Preşedintele statului are două momente solemne când vine în Parlament, fie folosim această metodă de a pune un jilţ să stea, că este preşedintele statului român, fie folosim cealaltă metodă în care domnia sa, fiind parte a Executivului, este în partea stângă a prezidiului, primul este preşedintele statului şi cel de-al doilea este prim-ministru. Dar aşa a dorit domnia sa. Domnia sa a transmis acest mesaj. Eu sunt obligat să respect cererea de protocol", a explicat Zgonea.

Zgonea a arătat că premierul a stat în sală, iar şedinţa a fost una solemnă, care a respectat întru totul procedurile, inclusiv legat de cvorum.

Senatul şi Camera Deputaţilor au organizat, marţi, o şedinţă solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO, la şedinţă fiind prezent preşedintele Traian Băsescu, foştii şefi ai statului Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, precum şi principesa Margareta, dar şi foşti premieri.

Preşedintele Băsescu a avut un loc rezervat în faţa prezidiului, iar foştii şefi de stat şi foşti alţi oficiali implicaţi în aderarea la NATO au fost aşezaţi de o parte şi de alta a prezidiului. În schimb, premierul Victor Ponta a stat în sală, în banca parlamentarilor.

Ponta a declarat, miercuri, că la şedinţa solemnă consacrată aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO a preferat să stea în sală, pe locul de deputat, şi nu la prezidiu, pentru că se simţea inconfortabil lângă preşedintele Băsescu, care stătea într-un jilţ "ca Ştefan cel Mare".

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă