14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportZegrean spune că CC trebuie să aibă documente pentru a formula decizii

Zegrean spune că CC trebuie să aibă documente pentru a formula decizii

Preşedintele CC, Augustin Zegrean, a declarat, miercuri seară, referindu-se la faptul că au fost cerute informaţii de la MAI şi INS înainte de a se pronunţa cu privire la rezultatul referendumului, că judecătorii CC trebuie să aibă documente oficiale, trimise către ei de instituţii, potrivit Mediafax.

“Noi suntem judecători, noi trebuie să avem documente trimise către noi”, a spus Zegrean, explicând că pe baza acestor documente se iau decizii şi se răspunde la sesizări.

El a explicat că sesizările către Curte fac referire la faptul că numărul cetăţenilor înscrişi pe listele de vot este mai mare decât cifrele de la INS.

“Am cerut să ne spună care e cifra pe care o deţin”, a spus Zegrean.

Curtea Constituţională a anunţat, miercuri seară, că a amânat dezbaterile legate de rezultatul referendumului pentru joi, la ora 09.00, şi că a solicitat informaţii MAI şi INS.

“Plenul Curţii Constituţionale, în temeiul art. 77 din legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a solicitat informaţii necesare soluţionării contestaţiilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de Institutul Naţional de Statistică. Până la momentul închiderii şedinţei, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a răspuns solicitării Curţii”, se arată în comunicatul CC.

De asemenea, se precizează că joi vor fi reluate începând cu ora 09.00 “dezbaterile referitoare la contestaţii şi confirmarea rezultatelor referendumului”.

Totodată, CC menţionează că miercuri au fost primite cele 18.548 de procese verbale întocmite în secţiile de votare din ţară şi din străinătate şi au fost înregistrate trei dosare care au ca “obiect contestaţii precum şi mai multe cereri din partea cetăţenilor cu privire la rezultatul referendumului din data de 29 iulie”.

Anterior, surse oficiale declaraseră, pentru MEDIAFAX, că dezbaterile Curţii Constituţionale pe tema rezultatului referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu au fost amânate pentru joi, astfel încât Curtea să poată cere informaţii de la instituţii abilitate.

Cele mai citite

Guvernul amână taxa pe lux până pe 30 aprilie

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor susținut de PNL, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de marți, că termenul pentru impozitul de 0,5% pentru clădirile...

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a secretizat jaful financiar de la CS Dinamo București

Clubul Sportiv Dinamo București a ajuns stat în stat de când este condus de Ionuț Popa, dar și un sac fără fund, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă