14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSportWeber: Propunem un moratoriu europarlamentarilor români pentru a nu discuta subiecte de...

Weber: Propunem un moratoriu europarlamentarilor români pentru a nu discuta subiecte de politică internă la PE

Europarlamentarul PNL Renate Weber a declarat că liberalii propun un moratoriu pentru toţi eurodeputaţii care vor fi aleşi în 25 mai pentru a nu mai aduce în discuţie la Bruxelles subiecte de politică internă şi pentru promovarea concertată a punctelor de interes naţional, relatează Mediafax.

Weber a participat, vineri, la prezentarea Manifestului PNL pentru alegerile europarlamentare.

"Propunem în acest manifest un moratoriu tuturor celor 32 care vor fi prezenţi în Parlamentul European, de a nu mai aduce acolo chestiunile noastre de politică internă şi care pot fi discutate, dezbătute, rezolvate acasă, şi acolo să ne concentrăm exact pe chestiunile majore care ţin de construcţia europeană şi de rolul României în UE", a declarat Weber.

Europarlamentarul a precizat că pentru subiectele care ţin de interesele naţionale ale României trebuie să existe "puncte de vedere, abordări concertate în PE".

"Un astfel de exerciţiu ne ajută foarte mult în pregătirea preşedinţiei UE, a preşedinţiei rotative, pe care România o va avea la finalul mandatului acesta, în 2019", a mai spus Weber.

Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă