8.4 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăSportVosganian: S-au făcut eforturi pentru asigurarea funcţionării Olcthim, cred în redresarea societăţii

Vosganian: S-au făcut eforturi pentru asigurarea funcţionării Olcthim, cred în redresarea societăţii

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, în plenul Camerei, că Ministerul şi managementul Oltchim au făcut eforturi considerabile pentru asigurarea funcţionării combinatului, că în scurt timp va fi numit administratorul special al firmei şi că el crede în redresarea societăţii, potrivit Mediafax.

El a arătat că declararea insolvenţei Combinatului Oltchim este singura soluţie.

“În aceste 2 luni, conducerea Ministerului şi managementul societăţii au făcut eforturi consiedrabile ca, în condiţiile lipsei de finanţare, să fie asigurată minima funcţionare a combinatului”, a spus Vosganian, la dezbaterea moţiunii PDL pe tema Oltchim.

El a arătat că a început negocierile cu băncile creditoare ale Oltchim pentru a obţine un nou împrumut care ar permite funcţionarea la capacitate crescută a societăţii.

“În scurt timp va fi numit administratorul special şi se va negocia cu creditorii un contract pentru o formulă de management privat,singura care putea să redea încrederea partenerilor comerciali”, a adăugat Vosganian.

El a mai spus că, de când a devenit ministrul Economiei, obligaţiile salariale au fost achitate cu promptitudine, iar pe viitor, plata slariilor va fi condiţionată de “modul în care se va asigura utilizarea capacităţilor de producţie”.

Vosganian a arătat că la jumătatea lunii martie noaua echipă managerială îşi va prelua atribuţiile, în toată această perioadă administratorii judiciari vor inventaria cauzele care au dus la declararea procesului de insolvenţă.

“Cred în şansele de redresare ale Oltchim”, a mai spus Vosganian.

Cele mai citite

Cum poți obține un credit până la salariu?

Ai nevoie de un credit până la salariu? Te confrunți cu o situație neprevăzută care nu poate fi amânată? Dacă da, atunci ai nevoie...
00:00:42

VIDEO. Fermierii polonezi blochează granița ucraineană

Fermierii polonezi au intensificat protestele la granița cu Ucraina marți (20 februarie), impunând o blocadă aproape totală a punctului de trecere și perturbând traficul...

Plătim mai mult pentru buchetele de 1 și 8 martie

Încă puțin până sosește primăvara, perioadă pe care o dedicăm mamelor, prietenelor, tuturor femeilor din viața noastră. Florile sunt deja pregătite în depozite, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă