19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVoinescu crede că remanierea este insuficientă pentru a rezolva problemele guvernării

Voinescu crede că remanierea este insuficientă pentru a rezolva problemele guvernării

Deputatul Sever Voinescu crede că sprijinul parlamentarilor PDL pentru remaniere arată că la şedinţa de miercuri seara „a votat instinctul primar, nu viziunea”, în defavoarea unui guvern nou, cu o altă viziune.

Într-o postare pe blogul său, Sever Voinescu explică motivele pentru care a susţinut ca guvernul Boc să-şi depună mandatul astfel încât să fie posibilă constituirea unui guvern nou, restructurat. „Numai un nou proiect politic (adică guvern cu ministere puţine, cu feţe noi şi, mai ales, cu idei şi abordări noi) ne mai poate aduce relansarea. În plus, nimic nu poate mobiliza mai bine această majoritate, despre care unii spun că nu există, decît lucrul la un nou început. Nu am fost suficient de persuasiv. Ideea mea a fost sprijinită, în final, de alţi 5 colegi. La vot, alţi 12 s-au abţinut şi restul, peste 100 de colegi, au votat pentru o altă variantă”, scrie Voinescu, citat de NewsIn.

Acesta a apreciat că remanierea este insuficientă pentru a rezolva problemele guvernării şi că este o soluţia viabilă doar pe termen scurt. „Şi acum cred că am pornit pe un drum greşit. Dar copleşitoarea majoritate l-a decis şi, prin urmare, trebuie să-l urmăm pînă cînd se va înfunda de-a binelea şi apoi, tot împreună, vom găsi un alt drum. Nu dezertez, nu abandonez, nu mă resemnez. Cred că votul masiv al grupului a mărturisit reacţia în faţa unui pericol şi nu în faţa unei oportunităţi. Mai precis, a votat instinctul primar şi nu viziunea”, consideră deputatul PDL.

Pe de altă parte, Voinescu a precizat că nu va sprijini în niciun fel vreun demers politic care poate să-i aducă la putere pe social-democraţi. „Niciodată nu voi vota o moţiune a PSD. Cu toate că am votat ferm pentru înlocuirea guvernului Boc, nu voi sprijini niciodată un demers care ar aduce PSD la putere. Cred, în continuare, că PSD este structural incapabil să guverneze în interes naţional, iar modelul de societate asistenţială şi egalitară pe care îl propune suprimă României orice drept la renaştere”, susţine Voinescu.

În postarea de pe blogul său, democrat-liberalul face şi unele consideraţii despre diferenţa apreciabilă dintre agenda politică şi problemele cu care se confruntă cei care îi cer ajutorul la cabinetul său parlamentar. „La Ploieşti, toamna continuă să fie splendidă. O lumină galbenă, curată, matură dă transparenţă rece aerului şi un fel de pace veştejită freamătă uşor castanii. Mama a gătit mîncare de cartofi (da, da, ştiu la ce vă gîndiţi, de cîte ori spun cartofi zîmbesc şi eu). Dincolo de politică, lumea e frumoasă…”, încheie Voinescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă