22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportVoicu: Şi angajaţii din închisori au protestat la Cotroceni, dar Predoiu nu-i...

Voicu: Şi angajaţii din închisori au protestat la Cotroceni, dar Predoiu nu-i ca Blaga

Liberalul Mihai Voicu spune că un argument că scandalul din jurul MAI provocat de Traian Băsescu a avut doar ca scop înlocuirea lui Blaga este că ministrul Justiţiei nu a fost tras şi el la răspundere, după ce sindicatele din penitenciare i-au transmis şefului statului că îl aşteaptă la închisoare, potrivit Newsin.

“Cineva, nu ştiu cine, dar cu un bun simţ de observaţie, a găsit astăzi încă un argument în favoarea ipotezei că pe Băsescu l-a durut în bască de şepcile aruncate de poliţişti şi scandalul pe care l-a făcut a fost un pretext pentru a-l schimba pe Blaga. (…) În acelaşi timp cu poliţiştii au demonstrat şi cei din sistemul penitenciarelor. Şi ei au scandat, şi ei au cerut salarii mai bune, ba chiar au dat un comunicat prin care arătau că îl aşteaptă pe Băsescu în mijlocul lor”, susţine Voicu pe blog.

El sugerează că dacă preşedintele Băsescu ar fi fost deranjat cu adevărat de ce au spus sindicaliştii despre el ar fi reacţionat şi faţă de comunicatul în care cei de la penitenciare îşi arătau bucuria că el nu a renunţat la serviciile lor, cum a făcut cu Poliţia.

“Penitenciarele sunt în subordinea Ministerului Justiţiei. Nu s-a pus problema despre autoritatea lui Cătălin Predoiu, nu s-au dat sancţiuni, nu s-au cerut rapoarte şi analize. Iarna nu-i ca vara şi nici Predoiu nu e Blaga”, conchide Mihai Voicu.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a emis duminică un comunicat, prin care îi mulţumeşte în mod ironic, şefului statului că nu a renunţat şi la serviciile penitenciarelor.

“Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), în numele celor peste 500 de agenţi, ofiţeri de penitenciare şi personal civil participanţi la protestul din 24 septembrie 2010 şi în numele celorlalţi membri de sindicat din sistemul penitenciar care nu au participat fiind în serviciu, multumeşte excelenţei sale, domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, pentru că nu a renunţat şi la serviciile penitenciarelor”, se arata în comunicat.

“Ne bucură prudenţa preşedintelui României şi semnalul de stabilitate dat pentru sistemul penitenciar. O decizie politică lăudabilă şi care dovedeşte că domnul Traian Băsescu se gândeşte serios la viitor. Constatăm cu deplină satisfacţie că domnul preşedinte nu respinge serviciile penitenciarelor. Apreciem sincer această atitudine şi îl asigurăm pe viitor de calitatea serviciilor noastre”, continuau angajaţii penitenciarelor.

Cele mai citite

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare! Fostul ministru al Justiției va presta muncă în folosul comunității

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la şase luni de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă în dosarul...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă