19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVoicu (PNL): Morar trebuie să spună cine l-a sunat

Voicu (PNL): Morar trebuie să spună cine l-a sunat

Liderul PNL Mihai Voicu apreciază că procurorul şef DNA trebuie să lămurească afirmaţia sa privind presiunile asupra procurorilor şi să spună concret cine l-a sunat, adăugând însă că, dacă se referă doar la declaraţiile publice ale politicienilor, nu are nici o bază, potrivit NewsIn.

„Dacă cineva l-a sunat pe dl Morar şi i-a spus să facă sau să nu facă ceva, atunci într-adevăr e o problemă. Cine ar fi putut fi în această situaţie, politicienii opoziţiei? Haideţi să fim serioşi, niciunul nu are pârghiile necesare. Dacă e cineva în această situaţie, este din zona puterii şi cu toţii vom fi extrem de bucuroşi să aflăm despre cine este vorba (…) Să spună dl Morar cine l-a sunat, dacă e vorba despre aşa ceva. Dacă vrea să transmită un mesaj de genul , excelent, îl aplaudăm cu toţii. Dar dacă se referă la declaraţii publice (n.r. ale politicienilor), n-are nicio bază”, a comentat Mihai Voicu, astăzi, la Realitatea TV.

El şi-a exprimat speranţa că şeful DNA nu se referă la declaraţiile publice ale politicienilor sau jurnaliştilor când acuză presiuni. „Ultima dată când am verificat în Constituţie, am aflat că noi cu toţii – politicieni, jurnalişti – avem dreptul să ne exprimăm dubii sau poate chiar revolte faţă de anumite acţiuni ale instituţiilor statului. Asta nu înseamnă absolut deloc presiune politică”, a spus Voicu.

Liberalul a adăugat că niciunul dintre cei care au comentat public cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, nu a intrat pe fondul dosarului, nefăcând referire la probe sau la martori.

Liderul PNL a punctat că, în condiţiile în care DNA a fost implicat în „show-uri televizate” şi „fumigene” de genul „caltaboşilor lui Traian Remeş” sau cazul ministrului Păcuraru, oamenii au dreptul să fie sceptici în legătură cu cazurile prezentate la televizor.

„Nimeni nu-şi poate aminti show-uri televizate de genul – caltaboşii domnului Remeş. Au trecut patru ani de atunci, s-a întâmplat ceva? Au spus că este un mare flagrant, nici măcar nu există o soluţie definitivă. Ministrul Păcuraru – s-au dat pe televiziuni diverse lucruri, s-a terminat procesul şi dl Păcurar a fost declarat irevocabil nevinovat de instanţa superioară”; a menţionat Voicu.

Procurorul general al DNA, Daniel Morar, a declarat astăzi, într-un interviu la postul public de televiziune, că, în dosarul legat de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-au făcut presiuni din partea unor politicieni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă