14.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportVoicu, despre sesizarea PDL: Deciziile CC sunt pentru viitor, contestaţiile se judecă...

Voicu, despre sesizarea PDL: Deciziile CC sunt pentru viitor, contestaţiile se judecă o singură dată

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că noua contestaţie a PDL nu are obiect deoarece deciziile Curţii Constituţionale acţionează pentru viitor, iar nicio contestaţie pe subiectul preşedinţiei Senatului nu poate fi judecată de două ori.

“Procedural vorbind, orice decizie de tip juridic cum e cea a Curţii Constituţionale acţionează pentru viitor, ăsta e un lucru cunoscut. Mai mult decât atât, niciun fel de contestaţie nu poate fi judecată de două ori, a fost deja o contestaţie pe această temă, care a fost respinsă”, a susţinut Mihai Voicu.

El a mai spus că ambele Camere ale Parlamentului funcţionează pe bază de majorităţi, iar “conducerile Camerelor trebuie să reflecte această majoritate”.

“În afară de a constata faptul că în acest moment există o majoritate atât în Camera Deputaţilor, cât şi în Senat, care în mod democratic prin vot şi respectând toate procedurile a decis schimbările respective, nu putem să nu constatăm că aceasta este o majoritate care reprezintă chiar votul cetăţenilor din 2008, când 54% au votat PNL şi PSD, adică USL în acest moment”, a mai spus Voicu.

Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, vineri, la Curtea Constituţională, o nouă sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit de la şefia Senatului, a declarat, pentru “Gândul”, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

În 3 iulie, liderul PDL Vasile Blaga a fost revocat din funcţia de preşedinte al Senatului, în această poziţie fiind ales preşedintele PNL Crin Antonescu.

Legea de aprobare a OUG 38/2012 privind modificarea atribuţiilor Curţii Constituţionale a fost declarată, miercuri, neconstituţională.

În 18 iulie, Senatul, forul decizional, adoptase legea de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale (CC) în varianta Camerei Deputaţilor.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 38/2012 a modificat competenţa Curţii Constituţionale, în sensul că nu se mai poate pronunţa pe deciziile Parlamentului.

Pe de altă parte, în 9 iulie, CC a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal şi constată că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. PDL reclamase modificarea alin.(1) al art.27 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.

Tot în 9 iulie, CC a respins sesizările formulate de Vasile Blaga şi Roberta Anastase, susţinute de PDL, privind revocările din funcţiile de preşedinţi ai Senatului şi, respectiv, Camerei Deputaţilor.

Cele mai citite

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

Tribunalul Maramureș decide demolarea zidului de segregare pentru comunitatea romă din Baia Mare

După o lungă bătălie juridică de 13 ani, Tribunalul Maramureș a emis o decizie definitivă în data de 14 februarie, obligând Primăria Baia...

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă