14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSportVoicu, despre noul Statut PNL: Se înfiinţează post de prim-vicepreşedinte, plus 31...

Voicu, despre noul Statut PNL: Se înfiinţează post de prim-vicepreşedinte, plus 31 de vicepreşedinţi

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, joi, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că propunerea pentru noul Statut al PNL prevede înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, creşterea numărului de vicepreşedinţi până la 31 şi alegerea pe listă inclusiv a secretarului general, potrivit Mediafax.

Voicu a declarat că proiectul de modificare a Statutului, ce va fi înaintat spre aprobare Congresului, a fost adoptat cu 195 de voturi “pentru” şi un vot împotrivă.

“Proiectul prevede să existe trei organisme de conducere, în conformitate şi cu cerinţele Legii partidelor politice – Congresul, Delegaţia Permanentă, care conţine Biroul Politic Naţional şi grupurile parlamentare în principiu, precum şi unii aleşi locali ai partidului, şi un Biroul Politic Naţional, format din unii membrii de drept, cum ar fi preşedinţii filialelor teritoriale, preşedinţii Consiliilor Judeţene, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, preşedinţii unor organizaţii speciale ale partidului – de tineret, de studenţi, de femei – precum şi un număr de membri aleşi de Congres şi anume: preşedintele partidului, prim-vicepreşedintele, secretarul general şi 31 de vicepreşedinţi”, a susţinut Voicu.

El a precizat că membrii conducerii PNL care vor fi aleşi în congres vor fi votaţi “în acelaşi timp şi împreună cu preşedintele partidului”.

Citeşte şi: Chiliman: PNL are nevoie de o conducere care să nu-i spună preşedintelui doar «Da, să trăiţi»

Voicu a fost întrebat de câte ori se va întruni noul Birou Politic Naţional pe parcursul unei luni de zile.

“Ca regulă, o dată pe lună, şi statutul prevede, în proiectul de statut, întâlniri operative de lucru, atât cu miniştri, cât şi cu aleşii locali ai partidului mai des decât o dată pe lună”, a mai explicat Voicu.

De asemea, purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat cum răspunde acuzaţiilor lui Andrei Chiliman legate de faptul că noul statut ar concentra puterea în mâinile unei singure persoane.

“Eu cred că 195 de voturi «pentru» şi un vot «împotrivă» reprezintă cel mai consistent răspuns pentru acuzaţiile domnului Chiliman, care nici măcar nu a stat să-şi voteze propria opinie”, a susţinut Voicu.

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Zero dezbateri despre viitorul UE

În România, parcă nici nu s-ar organiza alegeri europarlamentare. Nicio temă majoră despre viitorul Uniunii Europene nu este urcată pe portativul de campanie electorală....

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă