19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVisul australian, spulberat! Halep s-a oprit în semifinale

Visul australian, spulberat! Halep s-a oprit în semifinale

Pe o căldură toropitoare, cele două jucătoare au oferit spectatorilor un tenis total, demn de o semifinală de Grand Slam. Partida a fost echilibrată de la un capăt la altul, detaliile mărunte făcând diferența în favoarea Muguruzei, care a obţinut victoria după două ore şi cinci minute, graţie unui joc foarte agresiv.

În primul set, s-a mers cap la cap cu serviciul până la 3-3, când iberica a făcut break-ul, iar mai apoi s-a desprins la 5-3. Replica Simonei nu a întârziat, românca având o serie de trei game-uri câștigate la rând. La 6-5, Halep a ratat două mingi de set, iar Muguruza a dus primul act în tiebreak, unde fiecare tenismenă a salvat câte două mingi de set. Spanioloaica s-a concentrat mai bine și a închis setul la 10-8, iar Simona a izbucnit nervos, lovind cu racheta de teren.

În setul secund, Halep s-a desprins la 4-2 și a părut că preia frâiele partidei, a făcut 5-3 și, la fel ca în primul act, nu a avut forța să închidă. Muguruza a profitat de „căderea” jucătoarei noastre, a servit impecabil și a lovit cu sete, mereu în preajma tușelor. Iberica a câștigat patru game-uri la rând, impunându-se cu 7-5.

Pentru prezența în semifinale, Simona Halep va încasa un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA, iar de luni va urca pe locul doi în clasamentul mondial.

Aflată la prima finală de Australian Open, Muguruza va lupta pentru marele trofeu cu americanca Sofia Kenin, care a trecut suprinzător de favorita gazdelor, Ashleigh Barty, cu 7-6, 7-5. Jucătoarea din Spania se află la a patra finală de Grand Slam din carieră, după titlurile câştigate la Roland Garros, în 2016, şi Wimbledon, în 2017. Singura înfrângere a sa a survenit pe iarba londoneză, în 2015.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă