12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Visul australian, spulberat! Halep s-a oprit în semifinale

Pe o căldură toropitoare, cele două jucătoare au oferit spectatorilor un tenis total, demn de o semifinală de Grand Slam. Partida a fost echilibrată de la un capăt la altul, detaliile mărunte făcând diferența în favoarea Muguruzei, care a obţinut victoria după două ore şi cinci minute, graţie unui joc foarte agresiv.

În primul set, s-a mers cap la cap cu serviciul până la 3-3, când iberica a făcut break-ul, iar mai apoi s-a desprins la 5-3. Replica Simonei nu a întârziat, românca având o serie de trei game-uri câștigate la rând. La 6-5, Halep a ratat două mingi de set, iar Muguruza a dus primul act în tiebreak, unde fiecare tenismenă a salvat câte două mingi de set. Spanioloaica s-a concentrat mai bine și a închis setul la 10-8, iar Simona a izbucnit nervos, lovind cu racheta de teren.

În setul secund, Halep s-a desprins la 4-2 și a părut că preia frâiele partidei, a făcut 5-3 și, la fel ca în primul act, nu a avut forța să închidă. Muguruza a profitat de „căderea” jucătoarei noastre, a servit impecabil și a lovit cu sete, mereu în preajma tușelor. Iberica a câștigat patru game-uri la rând, impunându-se cu 7-5.

Pentru prezența în semifinale, Simona Halep va încasa un cec de 1.040.000 dolari australieni şi 780 de puncte WTA, iar de luni va urca pe locul doi în clasamentul mondial.

Aflată la prima finală de Australian Open, Muguruza va lupta pentru marele trofeu cu americanca Sofia Kenin, care a trecut suprinzător de favorita gazdelor, Ashleigh Barty, cu 7-6, 7-5. Jucătoarea din Spania se află la a patra finală de Grand Slam din carieră, după titlurile câştigate la Roland Garros, în 2016, şi Wimbledon, în 2017. Singura înfrângere a sa a survenit pe iarba londoneză, în 2015.

Ultima oră
Pe aceeași temă