11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportVIDEO. Victor Ponta, noiembrie 2011: Nu poţi să nu respecţi o decizie...

VIDEO. Victor Ponta, noiembrie 2011: Nu poţi să nu respecţi o decizie a Curţii Constituţionale

Premierul Victor Ponta vorbea despre suspendarea presedintelui Traian Basescu in toamna anului trecut, cand seful statului afirmase, referindu-se la contestarea la Curtea Constitutionala a legii privind inghetarea pensiilor si a salariilor, ca “indiferent care este rezultatul la Curtea Constitutionala, bani nu exista”, potrivit Hotnews.

“Un presedinte al Romaniei nu are voie sa faca o astfel de declaratie”, spunea Victor Ponta, citat de Antena 3.

“Un semnal foarte clar si, daca domnul Basescu nu-l intelege si nu-l receptioneaza, nu vom ezita absolut deloc sa introducem o actiune de suspendare a domniei sale. Un presedinte nu are voie sa spuna ce-i vine lui la gura sau prin cap in acel moment. Este o dovada de iresponsabilitate. Un presedinte al Romaniei, cand face o declaratie publica, trebuie sa inteleaga care este mesajul. Daca el transmite populatiei: ‘dom’le, Curtea Constitutionala sau instantele spun ceva, eu nu le respect’, ce va intelege cetateanul? Ca nici el nu trebuie sa respecte nicio decizie a instantei. Asta inseamna un stat anarhic. Nu poti sa fii presedinte daca esti iresponsabil”, a aratat Victor Ponta.

Traian Basescu declarase atunci, referindu-se la contestarea la CCR a legii privind inghetarea pensiilor si a salariilor, ca “indiferent care este rezultatul la Curtea Constitutionala, bani nu exista”.

“Daca ar exista, s-ar plati. Toti trebuie sa intelegem ca nu mai putem trai imprumutand bani pentru consum. (…) Politic, si pentru mine, si pentru Guvern ar fi foarte usor sa o facem pe generosii, condamnand tara in anii urmatori”, a spus presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax, referindu-se la legea care prevede inghetarea pensiilor si salariilor in anul 2012 si care a fost contestata de opozitie la Curtea Constitutionala.

In urma acestei declaratii, liderii USL au anuntat ca au solicitat juristilor din partidele lor sa pregateasca un raport in care sa fie evaluata posibilitatea declansarii procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Miercuri, premierul Victor Ponta a declarat ca nu este surprins de decizia Curtii Constitutionale potrivit careia presedintele reprezinta Romania la Consiliul European, deoarece “stiti foarte bine ca in CCR presedintele Traian Basescu a numit niste oameni care intotdeauna i-au indeplinit dorintele”.

“Maine voi merge la Bruxelles”, a subliniat primul ministru.

Cele mai citite

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

Directorul FBI, Christopher Wray, în vizită în România

Directorul FBI, Christopher Wray, a venit într-o vizită fulger în România. S-a întâlnit cu procurorul general, șefii DNA și DIICOT. Oficialul s-a întâlnit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă