16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportVIDEO: Femeile arbitru fac istorie la Cupa Mondială din Qatar

VIDEO: Femeile arbitru fac istorie la Cupa Mondială din Qatar

Salima Mukansanga, una dintre cele trei femei arbitru care vor oficia pentru prima dată la o Cupă Mondială masculină, a declarat că au fost alese pentru turneul din Qatar nu doar pe baza sexului lor, ci pentru că merită această șansă.

Salima Mukansanga din Rwanda face istorie la Cupa Mondială. Ea se numără printre cele trei femei arbitru selectate pentru a oficia o Cupă Mondială masculină pentru prima dată.

“Suntem aici pentru că merităm să fim aici. Acesta este cel mai mare nivel al fotbalului. Așa că a fi aici înseamnă că merităm să fim aici, nu se datorează faptului că suntem femei,” spune Salima Mukansanga, arbitru.

De asemenea, au fost selectate trei arbitri asistenți de sex feminin. Acestea nu vor fi nevoite să adere la nicio cutumă culturală sau religioasă.

“Acesta este mesajul pe care l-am transmis atunci când au participat pentru prima dată la seminarul oficialilor de meci selectați. Sunteți aici nu pentru că sunteți femei, sunteți aici pentru că sunteți oficialii de meci FIFA,” spune Pierluigi Collina, președintele Comisiei de Arbitraj FIFA.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă