15.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO: Cozi lungi la bere la Festivalul Fanilor, în urma interdicției alcoolului...

VIDEO: Cozi lungi la bere la Festivalul Fanilor, în urma interdicției alcoolului la CM

Fanii fotbalului care au parcurs distanțe lungi pentru a vedea cel mai prestigios eveniment sportiv au savurat primele înghițituri de bere la lansarea unui festival al fanilor, sâmbătă (19 noiembrie), un loc rar în care pot bea alcool la Cupa Mondială.

Înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar, fanii fotbalului s-au dezlănțuit cu obișnuitele cântece, dansuri…și câteva “urări”.

Dar acest Festival al Fanilor FIFA din Doha a devenit un loc rar unde fanii se pot delecta cu alcool în timpul evenimentului care durează o lună.

Vineri, într-o răsturnare de situație de ultim moment, organismul internațional de guvernare a fotbalului, FIFA, a declarat că berea nu se va comercializa pe stadioanele Cupei Mondiale.

Decizia nu a fost bine primită de fani, care au înfruntat cozi lungi pentru a se aproviziona acolo unde au putut, sâmbătă.

“Bineînțeles, berea este, desigur, ceea ce avem nevoie. Este o necesitate și de aceea așteptăm la această coadă,” spune un fan.

Aceasta este prima Cupă Mondială organizată într-o țară musulmană conservatoare, cu controale stricte asupra alcoolului. Consumul public al acestuia este interzis.

Înainte de interdicția de vineri, principalul sponsor al Cupei Mondiale, Budweiser, trebuia să vândă exclusiv bere în perimetrul cu bilete care înconjoară fiecare dintre cele opt stadioane, cu trei ore înainte și o oră după fiecare meci.

Băuturile alcoolice vor fi în continuare disponibile în zonele de ospitalitate ale stadioanelor.

Qatar s-a confruntat, de asemenea, cu critici din partea unor țări care participă la turneul de 32 de națiuni, din cauza situației sale privind drepturile angajaților migranți, ale femeilor și ale comunității LGBTQ.

Însă președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă, că nu are timp pentru plângerile legate de alcool.

“Adică, sincer, dacă aceasta este cea mai mare problemă pe care o avem pentru Cupa Mondială, voi demisiona imediat și voi merge la plajă și mă voi relaxa până pe 18 decembrie”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...
Ultima oră
Pe aceeași temă