19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVideanu: PDL cere Guvernului Ponta să pună capăt circului politic

Videanu: PDL cere Guvernului Ponta să pună capăt circului politic

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat, marţi, că PDL cere Guvernului Ponta „să pună capăt circului politic” şi să se ocupe de problemele reale ale României, potrivit Mediafax.

Videanu a spus, într-o conferinţă de presă, că la trei luni de guvernare Ponta constată că „România este o ţară neguvernată”.

„De trei luni constatăm că, în lipsa soluţiilor economice, în situaţia în care România este o ţară neguvernată, ceea ce li se oferă românilor este un circ continuu, care îl arde pe român la buzunar”, a apreciat Adriean Videanu.

El a arătat că atunci când vorbeşte despre „circ politic” se referă la „tot acest proces de suspendare în stil bolşevic” a preşedintelui Traian Băsesecu şi la acest proces de nerecunoaştere a rezultatului referendumului, care, în opinia sa, „înseamnă prelungirea crizei politice în România”.

Videanu a spus că Guvernul ar trebui să se ocupe în primul rând de guvernarea României şi să vină cu soluţii economice.

„România, în ciuda faptului că la începutul anului 2012 era una din ţările de top din UE ca şi stabilitate macro-economică, astăzi este o ţară care nu mai prezintă interes pentru investitori, pentru că de trei luni este neguvernată. Cerem de urgenţă Guvernului Ponta să pună capăt circului politic, să pună capăt decredibilizării României în faţa investitorilor străini. (…) Cerem Guvernului Ponta, dacă poate, să producă de urgenţă soluţii economice pentru România. Dacă nu e în stare de acest lucru, ar fi mai bine pentru binele României să-şi depună mandatul”, a adăugat Videanu.

El a mai spus că întreaga clasă politică ar trebui să dea dovadă de maturitate, astfel încât să pună capăt „acestui proces de depreciere accentuată”, că majorarea salariilor cu 8% a fost anulată prin deprecierea monedei naţionale şi prin creşterea preţurilor şi că este îngrijorător faptul că de trei săptămâni nu se mai întâlnesc cereri de rambursare de fondurilor europene, dar şi faptul că investitorii îşi anulează planurile de investiţii.

Videanu a mai susţinut că nu poate fi făcut un bilanţ al Guvernului la trei luni de la instalarea acestuia, deoarece „singurele măsuri sunt bâlbele”, liderul democrat-liberal criticând măsura de coplată în sănătate, pe motiv că aceasta demonstrează „amatorismul” şi că sunt puţini români care-şi pot permite să suporte de exemplu 200 de lei pentru RMN.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă