11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportVideanu: Candidatul PDL la Capitală ar putea fi şi Elena Udrea, de...

Videanu: Candidatul PDL la Capitală ar putea fi şi Elena Udrea, de ce nu?

Liderul PDL Adriean Videanu a susţinut joi, la B1 Tv, că nu exclude ca Elena Udrea să fie candidatul partidului la Primăria Capitalei, explicând că democrat-liberalii “nu cedează Bucureştiul” pentru că actualele proiecte ale lui Sorin Oprescu au fost demarate de pe vremea mandatelor edililor PDL, informează NewsIn.

“Aş specula în momentul de faţă să spun un nume sau altul. Dar nu exclud, ar putea fi şi Elena Udrea, de ce nu? Mai ales că partidul are foarte multe posibilităţi în momentul de faţă…”, a precizat Adriean Videanu, întrebat dacă noul preşedinte al PDL va candida pentru Primăria Capitalei.

La afirmaţia lui Videanu, moderatorul emisiunii a comentat: “Credeam că ziceţi că partidul are foarte mare drag de Elena Udrea”. “Nu… de ce nu?”, a răspuns încurcat liderul PDL. “…(partidul – n.r.) are foarte multe posibilităţi pe care le poate evalua în această potenţială competiţie internă”, şi-a continuat Videanu ideea.

“Cert este un lucru: PDL nu cedează Bucureştiul, se va bate pentru Bucureşti, aşa e corect să fie. Ceea ce s-a întâmplat în acest oraş s-a făcut în ultimi şase-şapte-opt ani. E dreptul nostru la un moment dat să venim şi să continuăm aceste proiecte”, a explicat Videanu.

Liderul PDL a fost întrebat dacă partidul său are în vedere un “transfer” de la UNPR, anume Neculai Onţanu. “Domnul Onţanu este un primar pe care-l apreciez foarte mult, am colaborat extraordinar de bine cu primarul Onţanu, este coleg de coaliţie, dar este membru al unei alte formaţiuni politice”, a ţinut să sublinieze Videanu.

Cât priveşte eventualitatea unor alianţe pre-electorale ale PDL, în vederea alegerilor locale, Adriean Videanu a menţionat doar că nu exclude o analiză pe această temă în interiorul partidului.

În opinia liderului PDL, “2014 e mult prea îndepărtat”. “Asta nu înseamnă că partidele nu se pregătesc, dar populaţia nu este deloc interesată, de-abia s-a terminat mandatul de un an al actualului preşedinte. Deci vom discuta după 2012 de alegerile prezidenţiale. În rest, legat de alegerile locale şi de Bucureşti, părerea mea este că PDL ar trebui să discute cu bucureştenii legat de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani în Capitală. Să-mi dea şi mie un partid – PSD, PNL – un proiect de hotărâre de consiliu, un proiect major făcut în Bucureşti de aceste partide. În rest, toate proiectele, inclusiv cele care sunt implementate acum în Bucureşti, poartă ori semnătura lui Traian Băsescu, ori semnătura mea. Şi atunci să vedem cine a făcut ceva pentru Bucureşti”, a susţinut Videanu, spunând că i-a fost imposibil să finalizeze în doar 3 ani proiectele începute. Liderul PDL s-a arătat sigur însă că pe ceea ce a făcut pentru Bucureşti, “se poate găsi şi candidatul”.

“Toate proiectele sunt începute fie de Traian Băsescu, fie de mine, care demonstrează justeţea deciziilor de atunci. (…) Eu sunt convins că dl Oprescu nu trebuia să facă nimic altceva decât să stea şi să lase lucrurile să evolueze în ritmul în care începuseră, pentru că uitaţi traficul e acelaşi din timpul meu, dar pe timpul meu se lucra la 30 de bulevarde”, a arătat democrat-liberalul. El a adăugat că a susţinut, prin colegii săi din CGMB, toate proiectele lui Oprescu, dar ritmul în care se merge nu ajută Bucureştiul să se modernizeze. Videanu a admis însă că are o frustrare că aceste iniţiative sunt continuate de primarul independent, nu de PDL.

La conferinţa de alegeri a PDL Bucureşti, în cadrul căreia a fost aleasă preşedintă a organizaţiei, Udrea a abordat acelaşi discurs ca şi Videanu: că Bucureştiul trăieşte şi în prezent “din proiectele şi munca primarilor Traian Băsescu şi Adriean Videanu”. Ea a reamintit de campania DA pentru Bucureşti, când s-a promovat proiectul Pasajului Basarab şi cel al parcajului subteran la Gara de Nord. “Dar trebuie să avem un primar care să fie dispusă (sic!) să le facă, să nu mai alerge după autostrăzi suspendate. Cu aceste proiecte putem recâştiga încrederea bucureştenilor”, a susţinut Udrea.

Ulterior, ministrul Dezvoltării a declarat că, deşi nu exclude din start posibilitatea de a candida la Primăria Capitalei, este puţin probabil ca ea să intre în cursă, afirmând că Bucureştiul ar putea fi câştigat de Vasile Blaga sau Liviu Negoiţă. De altfel, ea a avansat mai multe nume care, în afară de ea, ar putea câştiga competiţia internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru Capitală: Sulfina Barbu, Silviu Prigoană, Teodor Baconschi, Anca Boagiu sau Cristian Preda. Acesta din urmă a admis că ar fi dispus să intre în cursa pentru Bucureşti.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă