16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportEugen Teodorovici va prelua Ministerul de Finanțe

Eugen Teodorovici va prelua Ministerul de Finanțe

UPDATE 15.40: Premierul Victor Ponta a declarat că a discutat cu președintele Klaus Iohannis și l-a propus pe ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici pentru ministerul de Finanțe și pe Marius Nica pentru ministerul Fondurilor Europene. 

De asemenea, Primul ministru a vorbit și despre Codurile Fiscale care vor intra în vigoare pe 1 ianuarie. Premierul a precizat că începând de vineri că, Codurile Fiscale au primit toate avizele legale pentru a intra în vigoare. 

”De astăzi Codurile Fiscale au o formă finală din punctul de vedere al Guvernului. Urmează discuțiile în comisiile de specialitate și vom participa la dezbaterile din Parlament. Nu pretindem că este o formă perfectă, evident că pot apărea îmbunătățiri, amendamente atât timp cât se încadrează în filosofia generală de predictibilitate a Codurilor, bineînțeles că nu ne vom opune. Este cel mai important proiect al Guvernului de până acum. Sperăm să le putem trimite președintelui spre promulgare până în 30 mai. Codul fiscal va intra în vigoare pe 1 ianuarie. În a doua parte a anului cel mai important proiect va fi legea salarizării. Un pic de ordine în haosul care există acum, scală a valorilor mai logică, mai puține clase, trepte și un mod de salarizare care să asigure un trai decent”, a spus premierul. 

De asemenea, Ponta a precizat că am avut  o creștere de venituri de peste 3 milioane de lei și o scădere a cheltuielilor de pste 2 miliarde și că există o păstrare a tendințelor de scădere a cheltuielilor. 

Totodată, șeful Guvernul a anunțat că salariile și pensiile vor fi plătite cu o săptămână mai devreme. 

”Toate pensiile și salariile care urmau să fie plătite până în 15 aprilie, ținând cont de Paște vor fi plătite până în data de 8, adică salariile și până în data de 10 pensiile. Avem lichidități în trezorerie și nu o va afecta cu nimic faptul că dăm banii mai devreme cu o săptămână”, a mai spus Victor Ponta. 

—–

Premierul Victor Ponta va susține o declarație de presă de la Palatul Victoria la ora 15.30, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Citește și: Colecția “Vâlcov”: 100 de tablouri pentru a deschide o galerie de artă în București! Clandestină, pentru că nu era in declarația de avere

 

Cele mai citite

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...
Ultima oră
Pe aceeași temă