19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Ne angajăm răspunderea pentru restituirea proprietăţilor

Victor Ponta: Ne angajăm răspunderea pentru restituirea proprietăţilor

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul îşi asumă răspunderea pentru restituirea proprietăţilor.

Voi merge în faţa Parlamentului şi voi angaja răspunderea Guvernului pentru soluţionarea acestei probleme care, după anul 2005, a necesitat o soluţionare, în condiţiile în care avem mii de cauze pe rolul Curţii Europene a Dreptului Omului şi în condiţiile în care trebuie reglementat modul de acordare şi perioada de acordare a despăgubirilor”, a declarat Victor Ponta la sediul USL, potrivit Digi 24.

Citeşte şi Ponta dă vina pe greaua moştenire: Boc nici nu cred că ştie ce e Schengen

Totodată, premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul va încerca, în luna martie, să reglementeze statutul imobilelor aflate în proprietatea RA-APPS.

 

Trebuie să reglementăm clar regimul juridic al celor care au dreptul să ocupe locuinţe de protocol. Am propus să se reducă la miniştri şi la şefi de instituţii, funcţii echivalente gradului de ministru”, a declarat luni premierul Victor Ponta.

 

Acesta a afirmat că a fost stabilită perioada de timp în care o persoană are dreptul să beneficieze de aceste locuinţe.

 

„Trebuie să stabilim perioada de timp în care o persoană are dreptul să beneficieze de aceste locuinţe. La 30 de zile după ce nu mai ocupă acea funcţie are obligaţia să elibereze imobilul”, a mai spus Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă