14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportVictor Ponta, mesaj din concediu: Ruşine celor care blochează Codul Fiscal

Victor Ponta, mesaj din concediu: Ruşine celor care blochează Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta, aflat în concediu în Statele Unite ale Americii, a felicitat, vineri, pe Internet, firmele care ”muncesc și plătesc taxe cinstit” și le-a transmis să le fie ”rușine” celor care ”fac politică ieftină și blochează din considerente strict politice Codul Fiscal”.

Citeşte şi: Victor Ponta, fotografiat în concediu. Unde se află premierul

“Rușine celor care în ciuda acestor date evidente fac politică ieftină și blochează din considerente strict politice Codul Fiscal și celelalte politici de dezvoltare economică și socială a României”, a scris premierul pe pagina lui de Facebook. 

Postarea de pe pagina de socializare a premierului vine după ce Ponta a primit datele privind încasările la buget făcute în luna iulie de ANAF.

“1. Previzionat în Legea Bugetului (conform discuțiilor cu CE și FMI) – 19,1 miliarde RON; 2. Calculat impact negativ al reducerii neprevăzute a TVA la alimente la 9% – 500 milioane RON (deci au fost previzionate de către «apostolii austerității» venituri de 18,6 milioane RON); 3. Realizat de către ANAF 19,6 MILIARDE RON! (1 miliard RON peste calcule într-o singură lună!)”, a arătat Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta, aflat în concediu în SUA, a anunţat şi joi pe Facebook că datele ANAF privind încasările din TVA au crescut în iunie faţă de aceeaşi lună a anului trecut cu 60 milioane lei, la 5,067 miliarde lei, în pofida scăderii TVA la alimente și servicii alimentare, de la 1 iunie, la 9%.

“O cifră de ultimă ora foarte importantă – am primit de la ANAF datele preliminare privind încasările din TVA operațiuni interne pentru luna iunie 2015 – 5,067 miliarde RON! 1 – este prima lună în care TVA la alimente și servicii alimentare a scăzut drastic de la 24 la 9%; 2 – deși se previziona de diverși “analiști” că vom avea un impact negativ important la buget, încasările sunt cu 60 milioane de RON ÎN PLUS față de aceeași lună din 2014! (5 miliarde RON) 3 – pe primele 6 luni din 2015 încasările bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decât în primele 6 luni din 2014!”, afirmă Ponta.

El concluzionează, “pe datele concrete, nu pe «opinii» din burtă” că România are, cu taxe mai mici și ANAF mai eficient, dezvoltare economică competitivă, locuri de muncă și prețuri mai mici.

“Sunt convins că Parlamentul la sesiunea extraordinară din august va sprijini aceste obiective”, a mai scris Ponta.

Premierul a intrat miercuri în concediu de odihnă, urmând să se întoarcă la 9 august, în această perioadă premier interimar fiind Gabriel Oprea.

Ponta preciza, marţi seara, la B1Tv, că va pleca din ţară, împreună cu familia, dar nu în Turcia. Deşi nu a precizat destinaţia, premierul a fost surprins pe aeroportul din Miami, la o cafenea, alături de fiul său, potrivit unei imagini postate pe reţeaua de socializare Facebook.

 

Cele mai citite

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă