7.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Am vazut că e un grup extremist care încearcă să...

Victor Ponta: Am vazut că e un grup extremist care încearcă să creeze o provocare şi violenţă la Câmpeni. Vom lua măsuri

Premierul Victor Ponta a afirmat sâmbată că autorităţile vor lua măsuri pentru a nu lăsa manifestările “extremiste şi violente” de la Cîmpeni să se extindă, adaugand că acolo “un grup extremist” încearcă să creeze “violenţă şi provocare”.
“Eu cred că fiecare are dreptul să-şi apere punctul de vedere. Am văzut că e un grup extremist care încearcă sa creeze o provocare şi violenţă la Cîmpeni, în apropierea celor de la Roşia Montană. Vom avea grijă ca să nu lăsam manifestările extremiste şi violente să se întindă şi vom lua măsuri imediat”, a declarat Ponta dupa congresul TSD, întrebat cum comentează faptul că minerii de la Roşia Montana au anunţat că vor coborî din nou in subteran, in semn de protest.

 

Ponta a participat, sâmbătă, la Braşov, la Congresul TSD, declarând jurnaliştilor, după eveniment, că nu are nimic împotriva celor care protestează, dar că nu va accepta “momentul în care disputa ajunge la violenţă”.

“Nu cred că vreun om normal la cap poate să fie de acord să ne rezolvăm problemele prin violenţă”, a spus premierul.

El a menţionat că încurajează dialogul şi că nu crede că vreun om normal ar fi de acord cu rezolvarea problemelor prin violenţă.

 

//

“Cred că într-o democraţie este foarte bine să existe păreri diferite, să existe dreptul absolut al celor care nu sunt de acord să îşi spună punctul de vedere. Ceea ce nu voi accepta, cât sunt prim-ministru, şi ce nu trebuie să accepte niciun om politic serios, responsabil, nu tot felul de aventurieri, este momentul în care disputa normală, dialogul, controversa ajunge la violenţă, agresiune, încălcarea legilor. Acolo nu cred că vreun om normal la cap poate să fie de acord să ne rezolvăm problemele prin violenţă. În rest, încurajez dialogul, respect pe toţi cei care au o altă părere”, a spus premierul.

El a declarat că, împreună cu ministrul de Interne, Radu Stroe, şi cu şefii Jandarmeriei, a luat decizia să se intervină în cazul în care protestele devin violente.

“Atâta timp cât protestele sunt paşnice, cât nu încalcă drepturi fundamentale, nu blochează drumuri naţionale, nu intră pe proprietăţi private, evident că-mi doresc foarte mult ca să nu existe niciun fel de reacţie exagerată a forţelor de ordine şi nici n-a fost. E o lună de când în fiecare duminică sunt manifestări şi niciodată nu s-a întâmplat nimic. Deci provocări au fost. În momentul în care foloseşti violenţa, agresezi forţele de ordine, când blochezi un oraş sau o ţară, atunci sigur vom interveni”, a mai spus Ponta.

Cei 33 de mineri din Rosia Montană care s-au blocat în septembrie, timp de mai multe zile, în galeria Cătălina Monuleşti vor reintra sâmbătă, în subteran, pentru cîteva ore.  Tot sâmbată, la Cimpeni, oraş situat la câţiva kilometri distanţă, este anunţată o mare adunare populară de protest împotriva proiectului minier.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu au luat o decizie privind un candidat comun PNL PSD la Primăria Capitalei

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă