28.9 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSportVictor Ponta: Am vazut cฤƒ e un grup extremist care รฎncearcฤƒ sฤƒ...

Victor Ponta: Am vazut cฤƒ e un grup extremist care รฎncearcฤƒ sฤƒ creeze o provocare ลŸi violenลฃฤƒ la Cรขmpeni. Vom lua mฤƒsuri

Premierul Victor Ponta a afirmat sâmbatฤƒ cฤƒ autoritฤƒลฃile vor lua mฤƒsuri pentru a nu lฤƒsa manifestฤƒrile „extremiste ลŸi violente” de la Cîmpeni sฤƒ se extindฤƒ, adaugand cฤƒ acolo „un grup extremist” încearcฤƒ sฤƒ creeze „violenลฃฤƒ ลŸi provocare”.
„Eu cred cฤƒ fiecare are dreptul sฤƒ-ลŸi apere punctul de vedere. Am vฤƒzut cฤƒ e un grup extremist care încearcฤƒ sa creeze o provocare ลŸi violenลฃฤƒ la Cîmpeni, în apropierea celor de la RoลŸia Montanฤƒ. Vom avea grijฤƒ ca sฤƒ nu lฤƒsam manifestฤƒrile extremiste ลŸi violente sฤƒ se întindฤƒ ลŸi vom lua mฤƒsuri imediat”, a declarat Ponta dupa congresul TSD, întrebat cum comenteazฤƒ faptul cฤƒ minerii de la RoลŸia Montana au anunลฃat cฤƒ vor coborî din nou in subteran, in semn de protest.

 

Ponta a participat, sâmbฤƒtฤƒ, la BraลŸov, la Congresul TSD, declarând jurnaliลŸtilor, dupฤƒ eveniment, cฤƒ nu are nimic împotriva celor care protesteazฤƒ, dar cฤƒ nu va accepta „momentul în care disputa ajunge la violenลฃฤƒ”.

„Nu cred cฤƒ vreun om normal la cap poate sฤƒ fie de acord sฤƒ ne rezolvฤƒm problemele prin violenลฃฤƒ”, a spus premierul.

El a menลฃionat cฤƒ încurajeazฤƒ dialogul ลŸi cฤƒ nu crede cฤƒ vreun om normal ar fi de acord cu rezolvarea problemelor prin violenลฃฤƒ.

 

//

„Cred cฤƒ într-o democraลฃie este foarte bine sฤƒ existe pฤƒreri diferite, sฤƒ existe dreptul absolut al celor care nu sunt de acord sฤƒ îลŸi spunฤƒ punctul de vedere. Ceea ce nu voi accepta, cât sunt prim-ministru, ลŸi ce nu trebuie sฤƒ accepte niciun om politic serios, responsabil, nu tot felul de aventurieri, este momentul în care disputa normalฤƒ, dialogul, controversa ajunge la violenลฃฤƒ, agresiune, încฤƒlcarea legilor. Acolo nu cred cฤƒ vreun om normal la cap poate sฤƒ fie de acord sฤƒ ne rezolvฤƒm problemele prin violenลฃฤƒ. În rest, încurajez dialogul, respect pe toลฃi cei care au o altฤƒ pฤƒrere”, a spus premierul.

El a declarat cฤƒ, împreunฤƒ cu ministrul de Interne, Radu Stroe, ลŸi cu ลŸefii Jandarmeriei, a luat decizia sฤƒ se intervinฤƒ în cazul în care protestele devin violente.

„Atâta timp cât protestele sunt paลŸnice, cât nu încalcฤƒ drepturi fundamentale, nu blocheazฤƒ drumuri naลฃionale, nu intrฤƒ pe proprietฤƒลฃi private, evident cฤƒ-mi doresc foarte mult ca sฤƒ nu existe niciun fel de reacลฃie exageratฤƒ a forลฃelor de ordine ลŸi nici n-a fost. E o lunฤƒ de când în fiecare duminicฤƒ sunt manifestฤƒri ลŸi niciodatฤƒ nu s-a întâmplat nimic. Deci provocฤƒri au fost. În momentul în care foloseลŸti violenลฃa, agresezi forลฃele de ordine, când blochezi un oraลŸ sau o ลฃarฤƒ, atunci sigur vom interveni”, a mai spus Ponta.

Cei 33 de mineri din Rosia Montanฤƒ care s-au blocat în septembrie, timp de mai multe zile, în galeria Cฤƒtฤƒlina MonuleลŸti vor reintra sâmbฤƒtฤƒ, în subteran, pentru cîteva ore.  Tot sâmbatฤƒ, la Cimpeni, oraลŸ situat la câลฃiva kilometri distanลฃฤƒ, este anunลฃatฤƒ o mare adunare popularฤƒ de protest împotriva proiectului minier.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Rusia, forศ›atฤƒ sฤƒ รฎศ™i stocheze gazul arctic din cauza sancศ›iunilor: Proiectul lui Putin, lovit de izolarea globalฤƒ

Rusia a รฎnceput sฤƒ stocheze gazul produs de proiectul Arctic LNG 2, iniศ›iativa de vรขrf a lui Vladimir Putin รฎn regiunea arcticฤƒ, din cauza...

Pฤƒdurea din jurul staศ›iunii Bฤƒile Olฤƒneศ™ti a fost din nou cuprinsฤƒ de incendiu

Pompierii militari au fost solicitaลฃi, joi, sฤƒ intervinฤƒ la un nou incendiu izbucnit รฎn pฤƒdurea din jurul staลฃiunii Bฤƒile OlฤƒneลŸti, au informat reprezentanลฃii Inspectoratului...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ