5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportVictor Ponta: Adrian Năstase era de zece ori mai puţin arogant decât...

Victor Ponta: Adrian Năstase era de zece ori mai puţin arogant decât premierul Ungureanu

Fostul premier Adrian Năstase era de zece ori mai puţin arogant decât actualul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri seara, la RTV, preşedintele PSD, Victor Ponta, potrivit Agepres.

 

El a precizat că a făcut această comparaţie în condiţiile în care aroganţa a fost ceea ce i s-a reproşat în trecut fostului premier Adrian Năstase.”Eu nu am niciun fel de încredere în dl. Ungureanu şi nu spune absolut nimic. Şi, pentru că tot i-a pomenit pe domnii Năstase şi Tăriceanu, după patru ani buni în care a fost prim-ministru dl. Năstase era de zece ori mai puţin arogant decât este dl. Ungureanu în primele două luni şi asta nu ştiu dacă este un semn bun. Nici a suta parte aroganţă nu avea Năstase”, a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PSD crede că premierul l-a atacat marţi seara, într-o emisiune televizată, în principal pentru că l-a supărat afirmaţia sa bazată “pe ceea ce foarte mulţi oameni cred: că mandatul domniei sale de prim-ministru este de guvernator al unei colonii” şi a apreciat că Ungureanu i-a răspuns “ca un pedelist”.

“Domnia sa are câteva luni la dispoziţie şi, într-o frenezie extraordinară, vinde tot ce mai are statul român. Cred că dl. Boc a fost schimbat tocmai pentru că n-a vrut să dea autorizaţie pentru Roşia Montană şi n-a vrut să vândă cuprul. Cred că de asta a fost schimbat pentru că în rest nu s-a schimbat nimic, domnii Blejnar şi Duţă sunt tot pe funcţii. Iar dl. Ungureanu nu se gândeşte la România, dacă s-ar gândi, n-ar vinde cuprul României la o firmă obscură la licitaţie”, a spus Ponta.

El a susţinut că au venit firme vestite care doreau să exploateze cuprul românesc şi s-au retras pentru că nu aveau autorizaţie de mediu. “Şi a rămas o companie care nu există. Nicio ţară din Europa, cu excepţia României, nu-şi vinde resursele energetice şi naturale. (…) Azi am aflat că licenţele pentru exploatarea gazelor de şist nu au fost secretizate la cererea beneficiarului, ci a Guvernului”, a spus Ponta. Acesta a arătat că în ultimele două luni i-a trimis scrisori deschise premierului Ungureanu, apelând de câteva ori la acesta “pentru chestiuni concrete”. “Aseară, dl. Ungureanu mi-a răspuns ca un pedelist: a adus nivelul foarte jos”, a adăugat preşedintele PSD.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a transmis, marţi, liderului PSD, Victor Ponta, să se folosească de experienţa foştilor premieri din preajma sa, arătând că e bine ca “măcar să mai citim un pic”. “Domnul preşedinte Ponta are norocul de a avea în preajma domniei sale, mă rog, la distanţe mai mici sau mai mari, doi foşti prim-miniştri – Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu. Nu costă nimic să iei un sfat bun dintr-o parte şi dintr-alta, dacă tot ne pregătim undeva în viitor să administrăm nişte probleme, măcar să citim un pic”, a declarat Ungureanu, la Realitatea TV.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă