23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSportVictor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, are studii la...

Victor Negrescu, propus ministru delegat pentru Afaceri Europene, are studii la Paris și este europarlamentar PSD

Victor Negrescu, propus ca ministru delegat pentru Afaceri Europene, s-a născut la 17 august 1985, la București, informează Agerpres.

Victor Negrescu a studiat la Liceul "Victor Duruy" din Paris (2001-2004). Este licențiat al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București (2008). A urmat un master de Studii internaționale și europene la Universitatea Pierre Mendes din Franța (2009-2010), mastere la Academia de Studii Economice, București, și Conservatorul Național de Arte și Meserii, Paris (2010-2012). Este doctor în științe politice și afaceri europene al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (2011).

A început cariera profesională în calitate de jurnalist la Radio France Internationale România (2004-2006), colaborând la publicațiile Regard și Le Monde diplomatique, versiunea română (2006-2008), potrivit http://negrescu.ro/.

Consilier de comunicare și relații cu presa la Camera Deputaților din Parlamentul României (2007-2008), funcție ocupată și la Parlamentul European (2008-2009), consilier personal în cadrul Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie (2013-2014), responsabil de comunicare la Webhelp România (2013-2014) potrivit http://www.europarl.europa.eu.

Cadru universitar la Universitatea Creștină ''Dimitrie Cantemir'' (din 2009) și la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (din 2012).

Coordonează activitatea PES Activists România în calitate de președinte (din 2007). Membru în cadrul Consiliului Național al PSD (din 2008), vicepreședinte și purtător de cuvânt al Organizației PSD din sectorul 3 din București (2006-2009), vicepreședinte al Organizației PSD Alba (din 2009).

A devenit europarlamentar din partea PSD pentru legislatura 2014-2019, în urma scrutinului din 25 mai 2014, după ce Ecaterina Andronescu (PSD) a renunțat la mandatul său în favoarea politologului Victor Negrescu.

Este membru al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, membru al Comisiei pentru bugete (BUDG), al Comisiei de anchetă pentru examinarea pretinsei încălcări a normelor de drept sau a administrării defectuoase în aplicarea dreptului Uniunii în legătură cu spălarea de bani, evitarea sarcinilor fiscale și evaziunea fiscală (PANA). Membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE), Comisia pentru afaceri juridice (JURI), Delegația pentru relațiile cu Canada (D-CA).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Dana Nicolaescu, văduva regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, trăiește o poveste de dragoste cu medicul care l-a operat pe regizor

Sergiu Florin Nicolaescu s-a născut la 13 aprilie 1930, în Târgu Jiu. Locul unde se afla casa actorului este acum ocupat de Autogara orașului....

Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, despre avansurile primite: “La început mă deranja”

Irina Deleanu, în vârstă de 48 de ani și șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, impresionează cu o siluetă de invidiat, rezultat al unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă