25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVicepremierul Dîncu, despre demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE:...

Vicepremierul Dîncu, despre demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la șefia SIE: Este surprinzătoare această știre. Cred că ar trebui comisiile din Parlament să ne dea o variantă, dar, de regulă, aceste lucruri de culise nu se află

Vicepremierul Vasile Dîncu s-a declarat surprins de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu de la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE), potrivit Mediafax.

 

Vicepremierul Vasile Dîncu a precizat că știrea privind demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu este „surprinzătoare”.

„Eu îl cunosc de multă vreme pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu ca un intelectual din domeniul științelor sociale. Suntem colegi la Universitatea din București. Am fost oarecum surprins, chiar dacă sigur că citeam des pe mass-media despre asemenea posibilitate. Eu am fost surprins. (…) Nu avem nicio dovadă, să spunem așa, în spațiul public pentru o explicație. Cred că ar trebui comisiile, poate, de control al serviciilor de intelligence din Parlament să ne dea o variantă, dar, de regulă, aceste lucruri de culise nu se află. Înțeleg că nu va fi înlocuit în acest moment decât în momentul în care va veni un nou Parlament. Și altceva este foarte greu de comentat în asemenea situații. Sigur că este surprinzătoare această știre”, a declarat Vasile Dîncu, marți, la RFI.


CITEȘTE ȘI: Scandalurile care au marcat a doua plecare a lui Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE


Întrebat dacă este o pierdere pentru SIE demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, Dîncu a declarat că îi cunoaște capacitățile intelectuale, nu și modul în care a lucrat cu echipa de la SIE.

„Nu pot să îmi dau seama. Nu cunosc. Cunosc capacitățile intelectuale speciale ale omului, ale intelectualului Mihai-Răzvan Ungureanu, nu știu însă nimic despre modul în care a lucrat împreună cu echipa de la SIE. Aceste lucruri, de regulă, în cazul serviciilor speciale, sunt necunoscute publicului”, a arătat vicepremierul.

Mihai Răzvan Ungureanu și-a depus, luni după-amiază, demisia de la șefia Serviciului de Informații Externe (SIE). Sursele România liberă au informat că șeful SIE a fost nevoit să demisioneze din motive medicale.


Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă