19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVanghelie, despre acuzaţiile ANI: Îl dau în JUDECATĂ pe Georgescu pentru CALOMNIE

Vanghelie, despre acuzaţiile ANI: Îl dau în JUDECATĂ pe Georgescu pentru CALOMNIE

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie a comentat, miercuri, acuzaţiile aduse de Agenţia Naţională de Integritate potrivit cărora edilul nu ar putea justifica 180.000 de euro, şi a spus că preşedintele ANI, Horia Georgescu, face tot felul de jocuri prin telefon cu presa şi că o să-l dea în judecată pentru calomnie.

„În momentul în care voi depune toate documentele să îl dau în judecată pe domnul Georgescu, eu cred că are mai multe probleme decât toţi politicienii pe care îi acuză (…) Eu cred că domnul Georgescu face nişte jocuri şi eu o să mă lupt cu acest lucru şi mă voi judeca şi pentru informaţia pe care a dat-o acum şi pentru cea pe care a dat-o în urmă cu o lună (…) face tot felul de jocuri prin telefon. (…) Eu am fost verificat de Parchet în ultimele şase luni, eu nu mi-am schimbat declaraţia. Nu am şi nu există niciun ban în plus faţă de ce este scris în declaraţia de avere. Domnul Georgescu, de-a lungul timpului, a făcut foarte multe jocuri în această ţară, îşi permite, se crede foarte important. Nu m-a informat nimenea. Domnul Gerogescu dă repede comunicat sau pe surse, şi tu rămâi apoi să explici (…) Unde mi s-a comunicat? Nu am primit nicio adresă nicăieri. Sunt primar şi puteau să-mi trimită la Primărie”, a declarat primarul Sectorului 5.

Citeşte şi LISTA ANI. Câţi bani nu poate justifica Vanghelie şi cum a „uitat” Stolojan de acţiunile de 94.000 de la Transgaz

Agenţia Naţională de Integritate a acuzat miercuri şase politicieni marcanţi, de la primari la parlamentari şi şefi de consilii locale, de avere nejustificată, conflict de interese, incompatibilitate şi fals în declaraţii.

În cazul lui Marian Vanghelie, ANI a descoperit o diferenţă de nu mai puţin de 787.246, 55 de lei (aproximativ 180.300,59 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2008-2011. În perioada evaluată, Vanghelie a realizat venituri de 253.199 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445,45 de lei.

Citeşte şi Iohannis consideră „nefondate” acuzaţiile ANI şi a formulat un răspuns către instituţie

În cazul său, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Vanghelie în perioada exercitării funcţiei de primar. Vanghelie este la al patrulea mandat de edil al Sectorului 5 din Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă