20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportVa fi sau nu va fi campanie electorala?

Va fi sau nu va fi campanie electorala?

Politicienii au pareri impartite in ceea ce priveste dreptul lui Traian Basescu de a-si face campanie electorala, in perioada pana la referendum.

Fidelii presedintelui suspendat sustin ca putem discuta de o reala perioada electorala, in cadrul careia atat Basescu, cat si oponentii acestuia au dreptul sa isi spuna punctul de vedere.

In tabara cealalta insa, parerile sunt altele. Initiatorii si sustinatorii demersului de suspendare spun ca nu este nici pe departe o astfel de campanie, deoarece Traian Basescu nu candideaza impotriva nimanui. In cel mai bun caz, afirma acestia, putem spune ca avem de-a face cu o campanie pentru DA sau NU.

PSD se mobilizeaza pentru referendum

Social-democratii isi pregatesc planul de bataie pentru campania care precede referendumul pentru demiterea presedintele Traian Basescu. Ei spun insa ca nu vor face contra-mitinguri.

In aceasta dimineata, liderii PSD se reunesc in sedinta saptamanala ca sa puna la punct strategia pentru urmatoarea perioada.

Victor Ponta a declarat la intrarea la sedinta ca se pare ca Traian Basescu n-a invatat nimic din experienta suspendarii.

"In fotbal, un jucator cand faulteaza e pus pe margine. Daca nu invata nimic din asta si faulteaza din nou, este scos din nou pe margine", a adaugat Victor Ponta.

De asemenea, Ponta sustine ca PSD nu va face contra-mitinguri. "Vor face opozitie la referendum, sa le aratam oamenilor ca se poate face si altfel de politica, nu doar cu Macovei si Morometii la televizor. Nu vom face contra-mitiguri", a spus Victor Ponta.

Democratii, pregatiti de campanie

Democratii discuta la randul lor despre ce vor face in perioada de 30 de zile in care Traian Basescu este suspendat.

Liderii PD, mai putin Emil Boc, internat dupa operatia de apendicita, se reunesc la aceasta ora in sedinta Biroului Permanent al partidului.

 

"Vom pune la dispozitia lui Traian Basescu toate rezervele pentru campanie. (…) Vom colabora cu toate formatiunile politice care vor sa-l sustina pe Traian Basescu", a declarat Adriean Videanu.

De asemenea, Videanu a sustinut ca PD "isi va elabora propria strategie de implicare electorala in campanie", despre care spera sa fie complementara cu cea a altor partide care il sustin pe presedintele suspendat.

Liberalii, la sfat dupa suspendare

Liberalii se intrunesc la aceasta ora pentru a discuta agenda partidului dupa ce Traian Basescu a fost suspendat din functie.

Astazi are loc primul Birou Politic al PNL dupa votul Parlamentului privind suspendarea.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă