11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportUSL îşi rectifică situaţia financiară pe 2012. Câţi bani sunt în plus

USL îşi rectifică situaţia financiară pe 2012. Câţi bani sunt în plus

Uniunea Social Liberală (USL) a rectificat situaţia financiară declarată pentru anul 2012, cu peste 10% din total veniturilor obţinute, după ce “a descoperit” sume suplimentare de 1.883.729 de lei care ar fi intrat sub incidenţa Legii privind finanţarea partidelor politice, transmite Mediafax.

USL precizează într-o rectificare apărută în Monitorul Oficial că, faţă de cele declarate în 1 aprilie, a avut în 2012 venituri mai mari cu 1.883.729 de lei.

Cea mai mare sumă provine din donaţii din partea persoanelor fizice, 1.258.517 de lei, urmată de donaţiile din partea persoanelor juridice – 443.914 de lei.

În plus, USL menţionează că a primit cu 123.000 de lei mai mult decât ce anunţase iniţial din “cotizaţii”, în condiţiile în care USL are statut de alianţă politică, iar cotizaţiile sunt specifice partidelor politice.

USL a obţinut suplimentar fonduri şi din donaţii confidenţiale, în cuantum de 58.273 de lei.

Cea mai importantă sumă care nu a fost declarată în termenul prevăzut de legea finanţării partidelor, respectiv 31 martie, a provenit de la ministrul pentru marile proiecte, Dan Şova. Social-democratul a donat USL în lunile noiembrie şi decembrie 240.700 de lei.

De asemenea, sume considerabile au donat USL şi oamenii de afaceri Virgil Mailat şi Emil Morariu, care au contribuit la bugetul Uniunii cu câte 100.000 de lei.

Citeşte şi REVISTA PRESEI: Capcana lui Băsescu pentru Ponta şi USL

Cea mai mare sumă primită de la o societate comercială a fost de 97.239 de lei, din partea SC Proserv SA Hunedoara.

În total, USL a găsit de la momentul declarării situaţiei financiare pe anul trecut 54 de noi donaţii de la persoane fizice şi 15 donaţii de la persoane juridice.

Conform celor rectificate, USL a beneficiat anul trecut de venituri de 18.895.153 de lei, din care 15.620.604 lei au reprezentat donaţii din partea persoanelor fizice, iar 2.637.038 de lei din partea celor juridice.

Conform legii privind finanţarea partidelor, formaţiunile politice sunt obligate să publice în Monitorul Oficial, în fiecare an, până la 31 martie, situaţia donaţiilor şi cotizaţiilor obţinute în anul anterior, precum şi lista persoanelor care au făcut donaţii sau cotizaţii peste 10 salarii minime. În caz contrar, încălcarea acestor prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.

Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă