13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSportUSL a RENUNŢAT la paritate: PSD va avea 246 de candidaţi la...

USL a RENUNŢAT la paritate: PSD va avea 246 de candidaţi la parlamentare, PNL 206

În ciuda nemulţumirilor, Victor Ponta şi Crin Antonescu au reuşit să impună liderilor de organizaţii împărţirea candidaturilor pentru parlamentare. PSD va avea 246 de candidaţi pe listele USL, dintre care 30 vor reveni UNPR, în timp ce PNL va avea 206 candidaţi, dintre care 21 de colegii eligibile vor reveni conservatorilor, scrie Hotnews.ro.

Decizia a fost luată la întâlnirea cu şefii organizaţiilor, care s-a desfasurat în Delta Dunării, la Murghiol. De precizat că, în protocolul USL, este prevăzută paritatea în ceea ce priveşte candidaturile la alegerile parlamentare.

La Bucureşti va exista, conform înţelegerii iniţiale, un număr egal de candidaţi distribuiţi între Alianţa de Centru Dreapta şi Alianţa de Centru Stânga. Din cele 40 de colegii dn Bucureşti, alianţa PSD-UNPR va avea 20 de candidaţi, iar PNL-PC, 20. Ponta a spus că USL vrea să obţină cel puţin 35 de mandate din totalul de 40 în Bucureşti.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Murighiol, că USL va câştiga în jur de 60% din mandatele din viitorul Legislativ.

“În mod sigur – şi nu am dorinţe extra-optimiste – pe tot ceea ce am făcut, că am luat practic colegiu cu colegiu, USL va avea în jur de 60% din mandate. Asta e foarte clar”, a spus Ponta.

Totodată, Ponta a cerut colegilor săi din USL “disciplină şi ordine” în campania electorală.

“Vor avea toată libertatea din 9 decembrie. Până pe 9 decembrie avem o bătălie foarte grea de dus după care avem Congres. La congresele noastre e democraţie totală, toată lumea spune tot ce vrea. Iubesc democraţia, dar nu în campania electorală. În campania electorală – disciplină şi ordine”, a spus Ponta.

Liderul PSD a mai spus că PSD şi UNPR vor avea 246 de candidaţi în colegii eligibile, restul colegiilor, adică 206, urmând să revină ACD PNL-PC.

“Avem 246 de candidaţi. Îi cunosc pe cei mai mulţi dintre ei, dar (…) nu am nominalizat acum (candidaturile, n.r.), nici măcar Colegiu 6 din Târgu Jiu, adică pe mine”, a mai spus Ponta.

Liderul PSD a mai precizat că nu mai există colegii la nivel naţional care să fie supuse unor renegocieri ulterioare.

Cele mai citite

Separatiștii din Transnistria ar putea organiza un referendum pentru “unirea” cu Rusia

Autoritățile separatiste de la Tiraspol ar putea organiza un referendum care să aprobe "unirea" Transnistriei cu Rusia. Acest risc este prezentat într-o analiză difuzată de...

Separatiștii din Transnistria ar putea organiza un referendum pentru “unirea” cu Rusia

Autoritățile separatiste de la Tiraspol ar putea organiza un referendum care să aprobe "unirea" Transnistriei cu Rusia. Acest risc este prezentat într-o analiză difuzată de...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă