11.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportUrban (PDL): Subiectul de pe blog a fost lămurit, iar totul a...

Urban (PDL): Subiectul de pe blog a fost lămurit, iar totul a început de un articol din presa centrală

Senatorul PDL Iulian Urban a afirmat că nu se pune problema sancţionării sale de către partid, deoarece subiectul postării sale pe blog a fost clarificat, iar scandalul a izbucnit din cauza unui articol „tendenţions” în presa centrală, relatează NewsIn

Întrebat dacă a fost nevoit să dea explicaţii conducerii PDL pentru postarea sa de pe blog privind atentatul din Norvegia şi multiculturalismul în Europa, Iulian Urban a răspuns: „Nu a fost nevoie pentru că au citit exact ceea ce am scris eu şi s-au lămurit despre ce este vorba”.

Urban a precizat că a avut o convorbire cu purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, pe această temă, discuţia survenind ca urmare a preocupării unor lideri ai partidului faţă de cauzele scandalului mediatic, însă chestiunea a fost clarificată odată ce s-a aflat conţinutul exact al articolului său de pe blog.

Democrat-liberalul a afirmat că scandalul a fost generat de un articol din cotidianul Adevărul.

„Totul a pornit de la articolul din Adevărul, unde am fost numit fascist fără ca cel care a scris articolul să ştie ce înseamnă asta. Eu am spus doar că nu este corect ca politicienii europeni să învrăjbească europenii împotriva imigranţilor după ce zeci de ani, de la începuturile Uniunii Europene, au încurajat imigraţia„, a declarat Iulian Urban pentru NewsIn.

Pedelistul a exemplificat prin faptul că primăria Romei a fost câştigată în urma unor discursuri radical diferite în legătură cu imigranţii. „Acum 10 ani a fost ales primar cel care a promis că va face amenaja tabere pentru imigranţi, iar acum se cere expulzarea ţiganilor din Roma, lucru care mie nu mi se pare corect”, a afirmat Urban.

De asemenea, senatorul PDL a afirmat că spusele sale nu sunt cu nimic mai controversate decât cele ale altor oficiali europeni care au admis că multiculturalismul s-a dovedit a fi un eşec, fără a fi acuzaţi de extremism şi fără a li se pune sub semnul îndoielii convingerile democratice.

În plus, Urban acuză opoziţia că a încercat să exploateze o interpretare incorectă a spuselor sale, fără ca măcar să verifice aserţiunile din presă. „Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a recunoscut că a citit doar în despre chestiunea asta. Reacţiile opoziţiei sunt cele ale unor oameni care nu prea ştiu carte. Pentru subiecte de asemenea gen trebui să fi citit şi puţină istorie, măcar a unificării europene, nu doar tabloide”, a afirmat pedelistul.

Cele mai citite

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Top 5 cocktailuri cu gin, de sezon

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar, cu siguranță știți cât de importante sunt băuturile într-un meniu complet, nu-i așa? Ei bine, odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă