16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Procurorul-şef al DNA acuză presiunile din partea politicienilor în dosarul legat...

UPDATE. Procurorul-şef al DNA acuză presiunile din partea politicienilor în dosarul legat de Laszlo Borbely

Procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, acuză presiunile din partea politicienilor în dosarul legat de ministrul Mediului Laszlo Borbely, el condamnând la TVR Info presiunile asupra anchetatorilor din acest caz, relatează Mediafax.

Într-un interviu acordat televiziunii publice, Daniel Morar a spus că solidaritatea unor colegi de partide nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă această solidaritate este “condimentată” cu afirmaţii făcute în necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa anchetatorilor.

“Am văzut în ce constau declaratiilor de susţinere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice şi nu fac decât să constat că se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă în mod obişnuit. Această solidaritate nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmaţii făcute în totală necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor. Aceste personaje care fac acuzaţii nu cunosc nici situaţia de fapt, nici situaţia juridică şi nici normele juridice aplicabile în materie, fără ca asta să-i impiedice să facă acuzaţii de genul «DNA este o instituţie abuzivă». Problema se pune atunci când acest climat pune presiune pe procuror, în condiţiile în care oricum instrumentarea unui astfel de dosar este oricum destul de dificilă”, a declarat şeful DNA.

Totodată, Daniel Morar a precizat că, atunci când a vorbit despre presiunile asupra procurorilor a avut în vedere declaraţiile vicepreşedintelui PNL, Mihai Voicu, ale preşedintelui UDMR Kelemen Hunor şi postarea pe blog a preşedintelui PSD Victor Ponta.

UDMR îi va cere procurorului general al României o verificare a “scurgerilor de informaţii” din dosarul în care apare numele ministrului Laszlo Borbely şi “oprirea procedurilor care s-au repetat în aceşti ani şi care nu pot fi acceptate”, a declarat, aseară, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

“Nu putem accepta astfel de proceduri din partea instituţiilor statului care trebuie să se ocupe de justiţie. Cerem o analiză serioasă, de unde apar aceste scurgeri de informaţii”, a declarat Kelemen Hunor, referindu-se la dosarul în care apare numele ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

El a spus, la finalul şedinţei Consiliului Permanent al UDMR, că este inacceptabil într-un stat de drept, într-o societate democratică, ca numele unui ministru, numele unui om, indiferent dacă este ministru sau cetăţean simplu, “să fie aruncat pe baza unor speculaţii, a unor acuzaţii nefondate, într-o dezbatere publică, iar printr-o astfel de procedură să fie distrus numele şi reputaţia unui om”.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă