14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportUPDATE. Principele Ordinului de Malta, impresionat de Palatul Cotroceni

UPDATE. Principele Ordinului de Malta, impresionat de Palatul Cotroceni

Update: Anul viitor, se împlinesc 80 de ani de relaţii diplomatice între Malta şi România, a subliniat preşedintele român.

De asemenea, Traian Băsescu a anunţat că va decora Serviciul de Ajutor maltez  cu ordinul  naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor, pentru  serviciile sociale făcute în ultimii 20 de ani.

Malta îşi desfăşoară activitatea umanitară în 120 de ţări, a declarat principele Ordinului de Malta.

 

Preşedintele Băsescu l-a primit pe Marele Maestru al Ordinului de Malta la Cotroceni. Alteţa Sa s-a arătat impresionat de salonul în care s-a desfăşurat întâlnirea, iar şeful statului a comentat că acesta arată „ce pot face românii atunci când vor”, scrie NewsIn.

În debutul întâlnirii, Traian Băsescu i-a mulţumit lui Fra’ Matthew Festing pentru vizită. Principele Ordinului de Malta a spus despre salonul unde a fost primit că „e splendid, e magnific aici, e fantastic”.

E ce pot face românii atunci când vor”, a răspuns şeful statului.

„Splendid, ce loc minunat”, a mai spus Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar şi Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rodos şi de Malta şi a adăugat că dorea de mult timp să vină în România.

Principele Matthew Festing şi-a început ieri vizita oficială în România, care va dura cinci zile. Alteţa Sa se află în ţară la invitaţia lui Băsescu. 

Preşedintele a efectuat, la rândul lui, o vizită oficială la Ordinul Suveran Militar de Malta, în septembrie 2008, întâlnindu-se cu Principele Fra Matthew Festing.

Cu această ocazie, preşedintelui i-a conferit Marelui Maestru Ordinul „Steaua Romaniei” în grad de Colan primind din partea acestuia Colanul Ordinului de Merit, „Il Collare Dell Smom”.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...
Ultima oră
Pe aceeași temă