21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportUpdate.Gitenstein: Operaţiunea de ieri este rezultatul a zece ani de colaborare între...

Update.Gitenstein: Operaţiunea de ieri este rezultatul a zece ani de colaborare între autorităţile române şi cele americane

„Adesea, pretinzând că sunt militari americani, aceşti infractori cibernetici ne răpesc nu numai banii, ci şi securitatea personală”, a arătat ambasadorul Satelor Unite în România, Mark Gitenstein, cu privire la destructurarea a trei grupuri infracţionale, specializate în fradele electronice, efectuate ieri de procurorii DIICOT, în urma căreia au fost reţinute 50 de persoane .

Succesul acestor membri români şi americani nu a apărut peste noapte, ci este rezultatul muncii susţinute. Este rezultatul a zece ani de colaborare dintre SRI şi omologii lor din Statele Unite (Secret Service şi FBI), a precizat ambasadorul american în România, în cdadrul unei conferinţe de presă.

Operaţiunea desfăşurată ieri este cea mai importantă de până acum, în domeniul criminalităţii informatice, a arătat procurorul-şef al DIICOT, Codruţ Olaru.

Ieri, DIICOT a efectuat 117 percheziţii domiciliare, în mai multe judeţe,  în urma cărora 50 de persoane au fost reţinute, cu propunere de arestare preventivă.  Procurorii au destructurat trei grupuri infracţional organizate transfrontaliere, specializate în comiterea de fraude informatice pe site-urile de comerţ electronic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă