15 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportUPDATE. Dosarul ASF. Aviz negativ pentru începerea urmării penale a lui Daniel...

UPDATE. Dosarul ASF. Aviz negativ pentru începerea urmării penale a lui Daniel Chiţoiu

Camera Deputaţilor a respins cererea de începere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu. 248 de deputaţi au votat împotriva, 108 au votat pentru ridicarea imunităţii, iar trei voturi au fost anulate.

Cum au votat partidele

Deputatul Cezar Preda a anunţat, în plen, că deputaţii PDL vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Daniel Chiţoiu şi a spus că s-a simţit jignit de faptul că acesta a invocat numele a trei instituţii internaţionale FMI, BM şi CE ca motiv al apariţiei OUG pentru care este acuzat, conform Mediafax.

Deputaţii PSD au fost mobilizaţi pentru votul din plen, care vor vota împotriva urmăririi penale a lui Chiţoiu, susţin surse social-democrate citate de B1 TV.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că liberalii vor vota pentru încuviinţarea urmăririi penale a fostului ministru Daniel Chiţoiu.

Discursul lui Daniel Chiţoiu

”Am luptat contra grupurilor de interese si am reorganizat instituţiile ANAF şi Garda Financiară. Tocmai eu sa fiu acuzat că sprijin grupuri infractionale. Sunt acuzat ca am promovat un proiect de OUG pentru ASF, ca nu am respectat procedurile legale si de celeritatea promovarii acestui act normativ. Această OUG a fost promovată în baza angajamentelor cu instituţiile financiare internaţionale – FMI, BM şi CE”, a spus Daniel Chiţoiu, în plenul Senatului.

 ”Când am adoptat OUG, eu, ca ministru, mi-am asumat proiectul de act normativ, nefiind elaborat de mine. Sunt acuzat că nu am motivat observaţiile aduse de Ministerul Justitiei la acest act normativ. Unele aspecte semnalate au fost eliminate din continutul OUG”, a mai declarat Chiţoiu.

Comisia juridică a dat aviz negativ

Liberalul Daniel Chiţoiu a fost audiat, marţi dimineaţă, în Comisia Juridică. După audierea fostului ministru al Finanţelor, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor nu a încuviinţat începerea urmăririi penale împotriva lui Daniel Chiţoiu, cu 16 voturi ”împotrivă” şi şase ”pentru”.

”Am spus că sunt nevinovat. Le-am explicat cum a fost concepută această ordonanţă, nu există dovezi că am sprijinit acest grup infracţional. Eu sunt dispus, în orice moment, să dau explicaţii privind felul în care a fost adoptată această ordonanţă. Eu le-am expus cuma fost promovată şi aprobată în Guvern această ordonanţă, această OU, în mai putin de o luna, a fost adoptată fără amendamente de Camera Deputatilor”, a declarat Daniel Chiţoiu, la ieşirea de la audierea în Comisia Juridică.

Citeşte şi: UPDATE. Mafia ASF. Cererea DNA privind avizul de urmărire penală pentru Chiţoiu, trimisă la Comisia Juridică

Decizia finală de ridicare a imunităţii aparţine plenului Camerei Deputaţilor. Procurorii DNA au cerut urmărirea penală a lui Daniel Chiţoiu în dosarul „Carpatica”, pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Citeşte şi: UPDATE. Dăianu: Ruşanu a demisionat de la conducerea ASF. Dan Radu Ruşanu a fost arestat, ieri, în dosarul Carpatica

Cele mai citite

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...

Diana Șoșoacă a convocat forul de conducere al partidului SOS

Lucrurile par a scăpa de sub control în partidului SOS, condus cu mână de fier de Diana Șoșoacă! Liderul partidului a convocat de...

Nepoata lui Sorin Oprescu a ajuns secretar de stat în  Ministerul de Externe 

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu l-a demis pe Iulian Fota din funcția de secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă