9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportUNPR vrea reducerea numărului de parlamentari la 300, vot uninominal pur şi...

UNPR vrea reducerea numărului de parlamentari la 300, vot uninominal pur şi Parlament unicameral

UNPR susţine necondiţionat reducerea la 300 a numărului de parlamentari, votul uninominal pur, Parlamentul unicameral şi nu doreşte amânarea revizuirii Constituţiei, a anunţat, miercuri, preşedintele Uniunii, Cristian Diaconescu, potrivit Mediafax.

Diaconescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că UNPR susţine necondiţionat transpunerea în practică a rezultatelor referendumului din 2009, arătând că reducerea numărului de parlamentari poate fi rezolvată prin legea electorală, în schimb, trecerea la Parlamentul unicameral ţine de modificarea Constituţiei.

El a spus că nu sunt şanse prea mari ca în acest an să fie modificată Constituţia şi nici să se facă reorganizarea administrativ-teritorială, ceea ce este o mare pierdere, pentru că ar limita drepturile unor “baroni locali” care hotărăsc ce se întâmplă în politică şi ar duce la absorbţia mai mare a fondurilor europene.

În opinia lui Diaconescu, Parlamentul trebuie să îşi recapete credibilitatea adoptând formulele votului uninominal pur şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

El a mai spus că UNPR se aşteaptă ca Parlamentul să adopte cât mai repede strategia anticorupţie venită de la Guvern, arătând că este un mesaj aşteptat din partea partenerilor europeni şi euroatlantici şi va maximiza atingerea ţintelor de politică externă a României.

Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Judecătoria Mangalia, blocată de un martor care a întrebat dacă Justiția moartă din România se află în sală

Ilustrație: Marian Avramescu Un cetățean implicat într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Mangalia a blocat instanța cu o întrebare. Cetățeanul a întrebat onorata instanță...

Ciolacu, la congresul PES. Va fi ales candidatul pentru președinția Comisiei Europene

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, participă astăzi şi mâine la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă