Ion Iliescu se lasă orbit de orgoliu şi refuză să vadă că România a evitat un derapaj major inclusiv cu ajutorul parlamentarilor UNPR, care au asigurat stabilitatea politică, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii, potrivit NewsIn.
„Din păcate pentru vârsta şi statutul domniei sale, Ion Iliescu se lasă orbit de orgoliu şi refuză să vadă ceea ar trebui să fie clar pentru orice fost preşedinte al ţării. România a fost pe marginea prăpastiei, iar faptul că a evitat un derapaj major este inclusiv meritul parlamentarilor UNPR. Noi am adus stabilitate ţării şi vom aduce şi pacea socială pe care PSD a fost incapabil să o realizeze”, susţin progresiştii.
„Parlamentarii UNPR au fost aleşi uninominal şi au acţionat aşa cum le-a dictat conştiinţa, alegând propriile principii în locul unui partid luat în stăpânire de exponenţii crimei organizate. Noi nu am plecat la un alt partid, aşa cum au făcut unii care sunt astăzi colegi cu Ion Iliescu, ci am pus bazele unei noi formaţiuni care îşi asumă interesul naţional şi dialogul social ca principii majore de acţiune politică. Drumul pe care am pornit este cel corect şi acest lucru se vede şi din faptul că UNPR, în mai puţin de un an de activitate, are peste 200.000 de membri şi are organizaţii în toate judeţele ţării şi în sectoarele Capitalei”, mai spune UNPR.
În opinia Uniunii, Ion Iliescu „ar trebui să înţeleagă faptul că a pune interesul naţional pe primul loc este cu adevărat dovada de maturitate şi de responsabilitate politică”. „Tocmai din acest motiv, Ion Iliescu ar trebui să manifeste mai multă decenţă, măcar acum, în luna decembrie. Nu ne aşteptăm ca Ion Iliescu să-şi facă mea culpa în faţa tinerilor acestei ţări cărora le-a furat viitorul. Dar ceva mai multă discreţie nu strică, mai ales din partea unui om al cărui rol în istoria recentă a României rămâne marcat de întrebări rămase fără răspuns”, se mai arată în comunicatul remis de UNPR.
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat în repetate rânduri UNPR, recent referindu-se la progresişti în termenii de „faliţi” ai PSD, care au plecat din rândurile social-democraţilor interesaţi de funcţiile guvernamentale.