22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportUngureanu vrea ca noua lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament...

Ungureanu vrea ca noua lege a sănătăţii să fie discutată în Parlament în actuala sesiune

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a cerut Ministerului Sănătăţii ca noua formă a proiectului legii sănătăţii să fie lansată în dezbatere publică la sfârşitul lunii aprilie, astfel încât să poată fi transmisă Parlamentului în actuala sesiune, informează Executivul, conform Mediafax.

Solicitarea a fost transmisă într-o întâlnire avută, vineri, de premier cu conducerea Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Guvernului, în urma discuţiei s-a mai stabilit ca ministerul să îşi dezvolte, în perioada imediat următoare, divizia de control, atât în ceea ce priveşte auditul, cât şi pentru verificarea modului în care sunt aplicate politicile de sănătate publică. Cadrul legal de desfăşurare a controlului va fi extins, pentru a preîntâmpina utilizarea ineficientă a fondurilor pentru sănătate şi pentru o mai bună utilizare a banilor publici.

Reprezentantul Fondului Monetar Internaţional în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a declarat, marţi, că autorităţile române vor elabora proiectul legii privindreforma în sănătate până la sfârşitul lunii iunie.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a declarat că actualul Parlament trebuie să adopte în perioada următoare Legea sănătăţii şi Legea de reorganizare administrativ-teritorială, arătând că acestea vor întregi reforma statului.

Legea sănătăţii a fost retrasă din dezbatere publică la începutul acestui an. Liderii UDMR au declarat de mai multe ori că nu doresc ca noua lege a sănătăţii să fie aplicată în 2012, an electoral, pe considerentul că schimbările majore generate de noul sistem ar putea fi interpretate greşit.

Cele mai citite

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...
Ultima oră
Pe aceeași temă