25.2 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportUngureanu susţine că nu urmăreşte demiterea lui Blejnar

Ungureanu susţine că nu urmăreşte demiterea lui Blejnar

Impunerea unui plafon ridicat de venituri obţinute într-un termen foarte scurt din combaterea evaziunii, de două miliarde euro în 60 zile, nu presupune o “capcană” pentru demiterea şefului ANAF, ci o metodă prin care va fi stabilită eficienţa fiecărei persoane implicate, spune premierul Ungureanu, citat de Mediafax.

La sfârşitul săptămânii trecute, şeful Guvernului a cerut miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puţin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a două miliarde de euro, în special din acţiuni împotriva contrabandei cu alcool şi produse vegetale.

Miercuri, la finalul întâlnirii cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că acest obiectiv reprezentat una dintre temele de discuţie.

Întrebat de jurnalişti dacă doreşte schimbarea şefului Fiscului, Sorin Blejnar, prin impunerea unui astfel de obiectiv, premierul a răspuns că nu este vorba de o astfel de “capcană”.

“Nu este nicio capcană, este o dorinţă şi un plan al Guvernului. Ridicând ştacheta, vedem cine este bun şi cine nu”, a spus Ungureanu.

Produsul Intern Brut este prognozat pentru acest an la 579,6 miliarde lei, ceea ce presupune ca, într-un interval de două luni, din combaterea evaziunii fiscale să fie vărsate la buget 8,6 miliarde lei (aproximativ 2 miliarde euro).

Veniturile bugetare sunt estimate pentru acest an la 195,3 miliarde lei (33,7% din PIB), în creştere cu 0,4 puncte procentuale faţă de anul trecut, în principal din contribuţii sociale, TVA şi accize.

Cele mai citite

S-a aflat data la care FCSB va juca în primul tur preliminar UEFA Champions League

Campioana României din sezonul 2023/2024 își începe parcursul european pentru noua stagiune. În primul tur preliminar al UEFA Champions League, FCSB va juca împotriva...

Cinci oameni au murit și 41 sunt răniți în urma unui atac rusesc cu rachete asupra orașului Pokrovsk

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 41 au fost rănite în urma unui atac rusesc cu rachete balistice asupra orașului Pokrovsk...

Klaus Iohannis ar putea primi funcția de reprezentant special în relaţia dintre UE si Ucraina

Lupta lui Klaus Iohannis pentru o poziție de top în Europa se întețește. După ce președintele României i-a făcut loc lui Mark Rutte la...
Ultima oră
Pe aceeași temă