16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSportUngureanu: Suntem chemaţi să validăm Guvernul Apocalipsă. MRU, FLUIERAT de parlamentari

Ungureanu: Suntem chemaţi să validăm Guvernul Apocalipsă. MRU, FLUIERAT de parlamentari

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, de la tribuna plenului reunit, că Parlamentul este chemat să valideze “Guvernul Apocalipsă”, care arată cu totul invers faţă de Cabinetul de care România avea nevoie în perioada de criză economică şi a prezentat un program de guvernare penibil, potrivit Mediafax.

“Suntem chemaţi să validăm astăzi Guvernul Apocalipsă”, şi-a început fostul premier discursul. Acesta a spus că în această perioadă de criză economică în Uniunea Europeană, dar şi în plan intern, lista de miniştri propusă de primul-ministru desemnat Victor Ponta “arată cu totul invers faţă de guvernul de care avem nevoie”.

Ungureanu a subliniat că este un “guvern cu structură stufoasă, obez, complicat”, fiind preferată împrăştierea deciziei, care ar fi trebuit să fie fermă şi eficientă, prin cabinetele unor miniştri de coloraturi diferite pentru “a fi satisfăcută o clientelă politică numeroasă şi determinată să se lupte, fără nicio urmă de ruşine, pentru ciolan”.

De asemenea, preşedintele partidului Forţa Civică a spus că programul de guvernare amestecă “în mod aiuritor” programe sociale de stânga cu măsuri de dreapta, şi a criticat PNL pentru că a renunţat la apărarea principiilor şi ideilor pentru care s-a luptat până în 2010.

El a arătat că în programul de guvernare se arată “în mod penibil” că vor fi continuate lucrurile “bine făcute în ultimele şapte luni”, însă realitatea ar fi că Guvernul Ponta I s-a remarcat prin “creşterea inflaţiei şi sărăciei”, “privatizări eşuate penibil”, “ordonanţe băgate pe sub uşă”, “gestionarea catastrofală a secetei şi a zăpezilor”.

Ungureanu, care îşi citea discursul în fluierături şi comentarii dezaprobatoare ale parlamentarilor majorităţii, a fost întrerupt de preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, care a arătat că a expirat timpul alocat. “Ajungeţi cu numărul de secunde la nivelul grupului PNL şi nu aveţi această reprezentare de mandate”, i-a spus Zgonea.

Liderul FC a continuat însă adresându-se direct şi pe acelaşi ton premierului desemnat, pe care l-a acuzat că înşeală aşteptările generaţiei din care face parte, însă a fost întrerupt din nou de Zgonea, care i-a tăiat şi microfonul, spunându-i că trebuie să se adreseze plenului, nu lui Ponta.

Cele mai citite

Cocktailul Molotov al propagandei

Propaganda politică e pe cale să atace și ultimele celule democratice din corpul societății occidentale. Un document de politică de recrutare aparținând celor de la BBC, scurs...

Zeljko Kopic, înaintea meciului cu CFR Cluj: „Dacă vrem să câştigăm, trebuie să jucăm mai bine ca în ultimele meciuri”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că pentru a câştiga partida din deplasare cu CFR Cluj, care va avea loc în această seară, formaţia...

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă