14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSportUngureanu: Recuperarea salarială avansată de Băsescu nu e o promisiune. Eu nu...

Ungureanu: Recuperarea salarială avansată de Băsescu nu e o promisiune. Eu nu am condiţia alegerilor

Declaraţiile susţinute de preşedintele Traian Băsescu privind recuperarea salarială pentru bugetari nu a reprezentat o promisiune, ci un mesaj transmis Parlamentului bazat pe programul de guvernare, dar o astfel de măsură trebuie analizată cu răbdare, a declarat premierul Ungureanu, citat de Mediafax.

“Nu am făcut o promisiune şi nici preşedintele, s-a adresat de la tribuna Parlamentului către membrii corpului legislativ şi executiv, punând degetul pe programul de guvernare. Nu mergem mai departe de cât ne ţin forţele. Nimeni nu a ieşit să spună că va da de mâine, nimeni nu se joacă cu promisiuni. Eu nu sunt condiţionat de alegerile din iunie”, a spus Ungureanu, la Realitatea TV.

El a arătat în acelaşi timp că sunt căutate soluţii pentru bugetari, care ar fi categoria cea mai afectată de criza economică.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar mai fi necesară o creştere cu circa 16%.

Primul care a vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor a fost preşedintele Traian Băsescu, care a spus în Parlament că puterea are datoria de a găsi soluţii ca în jurul datei de 1 iunie să fie “reîntregite” salariile bugetarilor.

Surse oficiale au declarat pe 9 martie că premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR că intenţionează să majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmează să fie stabilit, Mugur Isărescu spunându-i că aceasta este exclusiv decizia Guvernului şi că pe el îl interesează creşterea consumului.

Potrivit suselor, una dintre variantele aflate în analiză este ca pierderea salarială în sectorul bugetar să fie recuperată în etape, dintre care una aplicată începând cu luna iunie, iar restul banilor să fie acordaţi ulterior.

Cele mai citite

Cum să-ți menții gențile ca noi? Sfaturi de întreținere

Ești pasionată de accesorii, însă gențile sunt, de departe, preferatele tale? Ei bine, dacă investești bugete considerabile în acest sens și vrei să te...
00:00:43

VIDEO. Vulcanul din Galapagos a erupt

Vulcanul ecuadorian La Cumbre, care face parte din arhipelagul Galapagos, a început să erupă, a anunțat duminică (3 martie) guvernul acestei țări sud-americane. Nu...

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...
Ultima oră
Pe aceeași temă