10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportUngureanu instalează în structura de conducere a ANRP încă un procuror din...

Ungureanu instalează în structura de conducere a ANRP încă un procuror din Ploieşti

Cristiana Andreia Dascălu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, a fost numită în postul de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat, potrivit Mediafax.

Numirea a fost făcută prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Din toamna anului trecut ANRP este condusă de către Dorina Danielescu, fostă şefă a DIICOT Ploieşti.

Ea a preluat conducerea ANRP după ce Crinuţa Nicoleta Dumitrean a demisionat de la conducerea Autorităţii şi după ce vicepreşedintele Remus Baciu a fost arestat sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Ion Mircea Plângu, consilier de stat al premierului, a fost desemnat să coordoneze mai multe instituţii, printre care Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Consilierul guvernamental va coordona şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Agenţia Naţională Anti-Drog şi Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor.

Atribuţiile de coordonare au fost conferite prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

Ion Mircea Plângu, fost şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din Ministerul Apărării, a fost numit în urmă cu o lună de premier în postul de consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

Plângu a mai lucrat ca şi consilier de stat al fostului premier Emil Boc, iar anterior a fost secretar de stat în Cancelaria Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

În ianuarie 2005, odată cu instalarea Guvernului Tăriceanu, Ion Mircea Pângu a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale şi a coordonat din această funcţie Departamentul pentru Integrare Euroatlantică şi Politică de Apărare din minister.

Ulterior, în iunie 2006, a fost numit secretar de stat în Cancaleria prim-ministrului de către premierul din acea perioadă, Călin Popescu Tăriceanu, post pe care l-a deţinut până în februarie 2009, când, prin decizie a noului premier, Emil Boc, a fost numit consilier de stat în cadrul aceleiaşi structuri.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă