15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportFotbalUEFA a amendat Federaţia din Bosnia-Herţegovina cu suma de 12000 de euro...

UEFA a amendat Federaţia din Bosnia-Herţegovina cu suma de 12000 de euro pentru incidente la meciul cu România

Comisia de Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a amendat Federaţia din Bosnia-Herţegovina cu suma de 12.000 de euro din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor naţionalei sale la meciul cu România (1-0), jucat pe 7 iunie, la Zenica, în Liga Naţiunilor.

De asemenea, forul continental a decis să sancţioneze forul bosniac cu închiderea unui sector din stadion de cel puţin 1.500 de locuri la următorul meci de acasă.

UEFA a amendat Federația din Bosnia-Herțegovina care este obligată să afișeze și un banner împotriva rasismului

Federaţia bosniacă este obligată, de asemenea, să desfăşoare la următorul meci oficial de acasă un banner cu inscripţia „#NoToRacism” (Nu rasismului) şi logo-ul UEFA.

De asemenea, federaţia bosniacă a fost amendată cu 2.500 de euro pentru intrarea suporterilor pe gazon.

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă cu Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul Bilino polje din Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor. Unicul gol al partidei a fost marcat de Smail Prevljak (68).

În ajunul centenarului fotbalului românesc, naționala de fotbal a României a pierdut cu Bosnia-Herțegovina 1-0

Naționala de fotbal a României a fost învinsă cu Bosnia-Herţegovina, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Stadionul Bilino polje din Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

Tricolorii au pierdut al doilea meci consecutiv în competiţie, după 0-2 cu Muntenegru, însă au prestat un joc mult mai bun.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Smail Prevljak (68), după o minge respinsă de portarul Florin Niţă.

Selecţionerul Edward Iordănescu, fără victorie în mandatul său la echipa naţională, în patru meciuri (un egal, trei eşecuri), a început la Zenica cu o formulă remaniată şi, deşi a avut o linie de cinci fundaşi, echipa a legat bine jocul şi şi-a creat ocazii.

Bosniacii au avut primele oportunităţi în meci, dar şuturile lui Prcic (6) au fost blocate de jucătorii români.

Un prim contraatac al echipei României s-a încheiat cu un şut imprecis al lui Răzvan Marin (16).

Puşcaş a ratat o ocazie imensă de a deschide scorul (19), după o minge greşită de bosniaci, a driblat portarul, dar a trimis slab şi Ahmedhodzic a salvat un gol ca şi făcut.

Finalul primei reprize a fost unul animat, dar România a ratat alte ocazii de gol (37), Puşcaş reluând cu capul, însă Sehic a respins, iar apoi Burcă a trimis pe lângă poartă din careul mic.

Cea mai bună ocazie a gazdelor i-a aparţinut lui Dzeko, al cărui şut a fost reţinut în doi timpi de Niţă (43).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...

Familia Regală a strâns laolaltă tineri, elite și politicieni din cadrul Ploieşti, Capitala tineretului din România 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, la Palatul Elisabeta, seara dedicată municipiului Ploieşti, Capitala tineretului din România în anul 2024, eveniment în...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă