10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportUdrea: Traian Băsescu va fi întotdeauna aşteptat şi binevenit în PDL

Udrea: Traian Băsescu va fi întotdeauna aşteptat şi binevenit în PDL

Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că Traian Băsescu va fi întotdeauna aşteptat şi binevenit în PDL, în cazul în care ar dori să se întoarcă în partid,potrivit Mediafax.

Întrebată, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează informaţia potrivit căreia Traian Băsescu nu renunţă la politică şi dacă acesta ar fi binevenit în PDL după ce îşi încheie mandatul de şef al statului, Elena Udrea a răspuns că preşedintele va fi întotdeauna aşteptat în partid.

“Declaraţia a venit pe sms şi pe toţi care i-am fost alături în ultimii ani ne bucură această informaţie, această ştire, mai mult ar trebui să îl întrebaţi pe dânsul ce intenţionează să facă. Sunt convinsă că în PDL întotdeauna va fi aşteptat şi binevenit”, a spus Udrea.

Întrebată apoi dacă ar fi dispusă să îi cedeze locul lui Băsescu în cazul în care ar câştiga şefia PDL, Udrea a spus că acesta ar dori să fie ales într-o convenţie a PDL.

“Cred că, dacă domnul Traian Băsescu ar dori să se întoarcă în PDL ca preşedinte, cu siguranţă ar vrea să fie ales într-o convenţie şi sunt convinsă că ar fi ales”, a spus Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Viena, la o întâlnire cu români din Austria, că nu poate fi pensionar după ce termină mandatul de la Palatul Cotroceni şi că o să rămână activ în viaţa politică, deşi nu îi este clar acum sub ce formă.

“Dar recunosc, la un moment dat am spus după ce îmi termin mandatul, nu mă mai interesează, vreau să fiu un om liber, nu vreau să mai aud de politică, de nimic. Ei, cred că a fost cam precum cea cu «demisionez în cinci minute». Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu îmi găseam locul şi mă întrebam într-adevăr ce aş face dacă nu aş mai avea nimic de făcut. Deci, cred că o să rămân activ în viaţa politică, în viaţa publică, nu mi-e clar cum, pentru că am mai multe variante, dar sigur o să rămân. (…) Oricum, am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar”, a spus Băsescu.

Cele mai citite

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Nou sondaj ECFR: “Războaie și Alegeri” oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în contextul politic global schimbător

Raportul "Războaie și Alegeri” (“Wars and Elections") de la ECFR oferă o analiză profundă a percepției publicului european față de războiul din Ucraina, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă