4.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăSportUdrea şi Poteraş au semnat două contracte de 77 mil. lei pentru...

Udrea şi Poteraş au semnat două contracte de 77 mil. lei pentru modernizarea parcului Moghioroş

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, au semnat joi două contracte în valoare totală de 77 milioane lei, finanţate prin Programul Operaţional Regional, pentru modernizarea parcului Moghioroş din cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, informează NewsIn.

Primul proiect, privind modernizarea arhitecturală şi peisagistică Parcului Drumul Taberei are o valoare de 75.188.177 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 59.574.685 lei, iar contribuţia proprie a primăriei este de 1.215.809 lei. Cel de-al doilea proiect, care prevede achiziţionarea şi instalarea sistemului de supraveghere video pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în parcul Moghioroş, are o valoare de 1.806.467 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 1.222.834 lei.

Schimbările la care va fi supus parcul presupun lucrări la reţeaua edilitară (sistem de irigaţii, iluminat, sistem apă potabilă), realizarea aleilor, fântânilor, foişoarelor şi punctelor de belvedere, precum şi instalarea sistemului de supraveghere video. Astfel vor fi instalate 13 camere de supraveghere video şi vor fi plasaţi în subteran peste 2.290 metri de fibră optică.

De asemenea, vor fi realizate noi puncte de recreere, precum: trei spaţii de joacă pentru copii, expoziţie pentru plante exotice, o zonă de concert pe malul lacului, o zonă destinată animalelor de companie, o zonă pentru biciclete şi role, zonă de fitness, o zonă de mese de şah şi un labirint.

Parcul va fi utilat cu peste 320 bănci şi peste 245 coşuri de gunoi a întregii suprafeţe a parcului şi vor fi modernizate peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

„Parcul drumul Taberei reprezintă un punct de referinţă în Sectorul 6. Investim în modernizarea lui pentru a-l transforma într-o zonă de relaxare. Parcul din Drumul Taberei va deveni unul dintre cele mai moderne parcuri din Bucureşti”, a declarat primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş.

Primăria Sectorului 6 depusese încă din anul trecut, spre finalizare, cele două proiecte, care fac parte din „Planul Integrat de Dezvoltare Urbană”. Investiţiile vor primi o finanţare nerambursabilă în proporţie de 98%, iar restul de 2% fiind contribuţia proprie.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi că municipiul Bucureşti a fost, faţă de alte oraşe, vitregit din punct de vedere al absorbţiei fondurilor europene.

„Bucureştiul a fost, faţă de alte oraşe, vitregit din punct de vedere al absorbţiei fondurilor europene, însă, din momentul acesta, lucrurile au intrat în linie dreaptă şi din ce în ce mai multe fonduri europene vor veni să finanţeze proiecte atât de aşteptate de locuitorii Capitalei noastre. Avem nevoie de o capitală modernă, de o capitală atractivă, de o capitală în care să ne facă plăcere să locuim, de o capitală în care să primim cât mai mulţi oaspeţi, să vină cât mai mulţi turişti. Pentru că, pe de o parte, creşte faima capitalei, şi pe de altă parte se crează locuri de muncă, bani la buget”, a spus Elena Udrea.

Potrivit acesteia, prioritatea MDRT este de a atrage toate fondurile europene în termenul în care este stabilit, „pentru că nevoia de investiţii este foarte mare”.

„Dacă nu vom pune preţ pe investiţii şi dacă nu ne vom strădui în vremurile acestea dificile nu doar pentru România – că nu a adus nimeni criza în ţara asta de doi ani încoace, este o criză economică internaţională la care România a făcut faţă până acum, cu sacrificii, este adevărat, însă a făcut faţă mai bine decât alte ţări care sunt astăzi aproape în faliment – dacă nu ne vom strădui ca şi în această grea perioadă să găsim fonduri pentru investiţii, pe de o parte de la buget, pe de altă parte aceşti bani europeni, care nu sunt puţini, nu vom putea să depăşim criza economică”, a precizat ministrul Elena Udrea.

În opinia acesteia, este foarte greu să găseşti bani pentru toate investiţiile necesare, mai ales în perioadă de criză.

Oficialul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a afirmat totodată că statul român a fost în ultimii 20 de ani „un stat ineficient, cu complicitatea clasei politice în întregimea ei şi cu participarea tuturor partidelor care au trecut pe la guvernare”, creându-se un sistem ineficient cu care „a trebuit să ne luptăm în vremuri de criză”.

Cele mai citite

Pierderi masive în războiul din Ucraina: Jurnaliștii au identificat peste 84.000 de victime, dar cifrele reale ar putea fi mult mai mari

O investigație comună realizată de BBC Rusia și Mediazona, citată de Kyiv Independent, a identificat numele a 84.761 de soldați ruși care au murit...

Începe modernizarea liniei feroviare Roman-Iași-Frontieră. Trenurile vor circula cu 160 km/h

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași a emis Acordul de mediu pentru proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Roman-Iași-Frontieră”. Proiectul, derulat de CFR, vizează reabilitarea...

România se confruntă cu o criză economică profundă: CNS Cartel ALFA condamnă măsurile de austeritate propuse de Guvern

București, 22 decembrie 2024Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel ALFA a transmis un semnal de alarmă privind proiectul de ordonanță de urgență (OUG) cunoscut sub...
Ultima oră
Pe aceeași temă